Wat is een sublijst?

Heb je wel eens een sublijst ingevuld? Vroeg mijn toenmalige dominant toen ik bijna 10 jaar geleden aan BDSM begon. Nee zei ik eerlijk en ik had ook echt geen idee wat dat was. Gelukkig bestond google en ik zocht op sublijst en ik kwam een hele lange lijst tegen met allemaal ja, handelingen om het zo maar even te noemen, die zouden kunnen gebeuren in een BDSM spel.

Het is de bedoeling dat je aangeeft als onderdanige of je die handeling al wel eens gedaan hebt, wat je ervan vond en of je dat nog wel eens zou willen doen. Je geeft door middel van een cijfer ook aan of je de handeling superleuk! Een 5 of echt heel stom vond een 1.

Het invullen van die lijst is handig voor de dominant in kwestie, zo weet je of diegene met je gaat spelen, ervaren is met bepaalde handelingen of juist helemaal niet. Daarnaast kom je erachter of je dezelfde interesses hebt, aangezien BDSM zoveel verschillende aspecten heeft.

Deze dingen ga ik echt niet doen!

Ik liep de lijst door en kwam heel veel termen tegen die ik niet eens kende, bij heel veel dingen gruwelde ik. Breath play? Nee! Tepelklemmen? Nou oke. Marks? Hell no! Vernedering. Haha! Die is gek. Nee dat wilde ik allemaal niet hoor. Gewoon een beetje slaan en vastbinden is voldoende.

Ik vulde mijn lijst in en mijn BDSM-avontuur begon, de sublijst die ik toen heb werd langzaam maar zeker uitgebreid, steeds vaker wilde ik handelingen waarbij ik eerst heel hard zei “nee!” Nu toch wel eens proberen.

Glimlachend vul ik weer een sublijst in

Toen ik een na een x aantal jaar later met een nieuwe dominant ging spelen werd mij gevraagd weer die lijst in te vullen. Ik wist mij nog goed te herinneren toen ik die lijst voor het eerst invulde en ik glimlach terwijl ik hem voor de 2e keer invul. Bijna alles waarbij ik toen een 1 invulde en heel hard dacht “no way!” vul ik nu 4 of 5 in met als opmerking dat ik het of al eens gedaan heb of heel graag wil proberen.

En nu? Ik weet heel zeker dat als ik nu weer mijn lijst moet invullen, deze weer anders is dan die van 2 jaar geleden. Breathplay? Kom maar door! Marks? Heel graag! Vernedering, oh yes please! Alleen die tepelklemmen, die zijn gegaan van “nou oke” naar nee dankjewel.

Grenzen veranderen

Mijn grenzen zijn in de afgelopen 10 jaar BDSM enorm veranderd. Sommige handelingen wil ik juist wel en andere handelingen wil ik juist niet meer. En dat is allemaal oké. Grenzen kunnen vervagen maar ook gewoon blijven. En dit kan zelfs veranderen tijdens een spel.

Dat je een sublijst invult, wil namelijk niet zeggen dat die lijst leidend is. Je mag altijd aangeven als je tijdens een BDSM-spel toch denkt, oh nee! Dit is toch gewoon niet wat ik wil.

En ik? Ik ben stiekem wel benieuwd hoe mijn sublijst er nu uit ziet, en ik ben nog meer benieuwd naar mijn sublijst over 10 jaar.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
0
We vinden het leuk om wat van je horen. Laat een reactie achter!x
()
x

Pin It on Pinterest

Share This