In aflevering elf van seizoen zes praten we uitgebreid over het exit-plan. Een plan wat je kan maken wanneer je in een BDSM-relatie zit, om te bepalen hoe jullie het willen aanpakken mochten jullie ooit uit elkaar gaan.

Toen mijn eigen D/s-relatie eindigde, baalde ik ontzettend dat ik geen exit-plan had. Ik was zó verdrietig dat de relatie voorbij was en ik wist ook niet zo goed hoe ik het allemaal aan moest pakken. Ik had allerlei regels waar ik me ineens niet meer aan hoefde te houden. Dingen die nooit mochten, mocht ik ineens wél weer doen. Ik hoefde nergens meer toestemming meer voor te vragen. Ik mocht, of moest, alles ineens weer zelf bepalen. Maar hoe dan? Ik wist het niet.

Ex Dominant

Mijn ex-D en ik wilden het goed afsluiten. Hij vroeg mij wat ik daar voor nodig had. Nou, ik kan je zeggen dat ik op dat moment zeker niet op mijn best was. Dus verzin dan maar eens even wat je nodig hebt. Terwijl je daarbij ook rekening houdt met wat je ex je nog zou kunnen en willen bieden daarin. Daar hadden we het nooit over gehad.

Als je in een (BDSM-)relatie zit en alles is leuk en spannend en geil en fijn, dan wíl je helemaal niet nadenken over wat je gaat doen als het ooit uit gaat. Ik wilde het niet jinxen. Ik wilde er gewoon niet aan denken zelfs. En het is ook een superongemakkelijk onderwerp. Want hoe breng je ter sprake dat je het wil gaan hebben over wat je doet als de relatie stopt? Ik vond het maar lastig. Te lastig. En daarom heb ik het niet gedaan.

Exit-plan: Als je D/s uitgaat

En wat had ik daar spijt van op het moment dat het dan toch uitging. Want wat had ik veel kunnen hebben aan zo’n exit-plan. Als we samen al nagedacht hadden over wat ik nodig had, wat hij nodig had, wat we elkaar daarin nog konden en wilden geven. Gewoon alleen al als leidraad. Dat je niet alles nog moet gaan bedenken en uitvinden op het moment dat je al zo diep in al die emoties zit.

Inmiddels ligt die break-up al een tijdje achter me. Maar ik bleef met het exit-plan in mijn hoofd zitten. En vooral met een heleboel vragen, want ik wist eigenlijk ook niet wat er nu precies allemaal in zo’n plan moest staan. Dus wat was ik blij toen Juke mij vertelde dat hij en Roos bezig waren met hun exit-plan en dat het ze leuk leek om er in de podcast over te praten. Ik was helemaal excited, want ik wilde hier álles van weten.

Zoals je in de aflevering hebt kunnen horen, hebben ze er ook uitgebreid over verteld en ben ik, en hopelijk vele mensen met mij, een heel stuk wijzer geworden. En nu zijn ze ook nog zo lief geweest om het sjabloon van hun exit-plan met ons te delen, zodat wij het weer met jullie kunnen delen. Onderaan deze post vind je een download-knopje waar je het (word)document kan downloaden. Het is uitgebreid en superhandig. En vooral een heel mooi handvat om er toch gewoon eens voor te gaan zitten met je (BDSM-)partner en je eigen exit-plan te maken. Want, het hoeft dus helemaal niet een vervelende aangelegenheid te zijn. Zoals Roos en Juke het vertelde was het ook intiem, mooi en soms ook gewoon best grappig. En vooral heel waardevol. Zowel tijdens het maken, als wanneer het moment eventueel daar is en je er gebruik van maakt.

5 2 stemmen
Artikel waardering
0
We vinden het leuk om wat van je horen. Laat een reactie achter!x

Pin It on Pinterest

Share This