Intro

First of all, what went through my mind, is how stupid am I to actually volunteer for this

Tess

Je luistert naar de podcast meet the kinksters, waarin we je meenemen in de wereld van de BDSM meesteressen, slaafjes, pijn, lust, zwepen, BDSMkelders

Eva

Of valt het allemaal wel mee? In deze podcast praten wij met de echte kinksters.

Samen

Meet the kinksters.

Eva

It, it it was, unbelievably painful.

Eva

Hoii! Super leuk dat je luistert naar

Samen

meet the kinksters.

Tess

Vandaag gaan we het hebben over de puppyplay scene. Ik vind het altijd superleuk om Puppy players te zien. Dus ik ben heel blij dat we het hier vandaag over gaan hebben. We hebben Kris te gast. En Chris was in 2015 Mister Puppy europe en hij organiseert wanneer we niet in een pandemie zitten ook puppyplay feestjes. Kris, super leuk dat je er bent. Wil je jezelf nog even kort voorstellen?

Kris

Ja, dankjewel voor het uitnodigen. Ik ben Kris, 27 jaar, woon in Amsterdam en ik ben al een tijdje een puppy.

Samen

Ja, zo leuk!

Eva

Wat is Puppyplay precies?

Kris

Puppyplay is een rollenspel. Net als veel andere rollenspellen valt dat in dit geval onder BDSM onder de kink. Het is een in de basis dat iemand de rol van een puppy aanneemt, zoals je een echte hond zou zien als het ware. Leuk, speels en de ander neemt de rol aan als als handler of baasje als het ware. En dan interactief, dus samen met tweeën of alleen of in een groep.

Eva

Ja, superleuk.

Tess

Ja, ik vind het heel leuk! Ja, zowel Eva als ik, wij zijn allebei wel eens een keer dat we zeg maar een hondje geweest zijn. Maar ja, ik heb natuurlijk ook best wel veel puppy players gezien en ik heb altijd het idee dat zij heel graag dus écht een puppy willen zijn terwijl als Eva en ik het aan het doen zijn dan is dat voor ons meer soort van vernedering. Wij houden heel erg van vernedering. Dus dat iemand ons dan als een hondje behandelt, zeg maar. Ja, zie je daar in de puppylay scene nog meer verschillen tussen?

Kris

Ja zeker. Net als dat je in het echte leven als als een echt hondje maar meerdere soorten honden kunt hebben. Heb je dat in de puppy scene ook. Daarbij denk je aan de gewone huis, tuin en keuken hond. Gezinshond. Leuk gezelligheid. Deel van het gezin. Je geeft hem aaitjes, je zou hem nooit pijn doen, want dat doe je met een echte hond ook niet als het een jonge puppy is dan gooi je met balletjes of speel je met elkaar, maar je hebt ook nog, en dat noemen ze een politiehond. Die zijn getraind. Discipline, luisteren op commando. Dat soort mensen heb je ook dus echt de pups die daarin gedisciplineerd zijn. En zo vindt iedereen eigenlijk zijn eigen weg.

Tess

En wat voor puppy ben jij dan Eva?

Samen

Lachen

Eva

Dat is echt een valse vraag. Ik weet het niet. Ik ben niet. Ik ben geen.. eh als we bij de termen van Kris blijven. Ik ben geen gezinshond dan.

Kris

Geen kuttenlikkertje.

Samen

Lachen

Eva

Jij bent ook geen huis tuin en keuken hond. Jij bent gewoon echt een soort prinsessen hond.

Kris

Een Chihuahua?

Eva

Nee! nee.. dat vind ik geen leuke hond. Nee. nah! Tess en jij dan?

Tess

Ik ben ik dan denk ik. Een hond die niet doorheeft dat hij een hond is omdat die gewoon geen hond wil zijn.

Kris

Een soort poes?

Eva

Nee, dan ben jij eerder een politiehond van de commando’s en dan de dingen doen.

Tess

Ja, ik heb wel wat dwang nodig, dus je moet me wel eerst discipline opleggen voordat ik het doe, denk ik.

Samen

Lachen

Tess

En wat ik me ook afvraag heeft of wil elke puppy ook een baasje op een handler hebben?

Kris

Nee, in principe niet. Het wordt veel gezien. En als mensen nieuw in de puppy scene komen als het ware, dan denken ze ook dat het een vereiste is. Of een soort van doel eigenlijk wat je hebt. Ook met de submissive en de dominant, in je eentje dominant of subbmissive zijn gaat lastig. Dus daar heb je interactie voor nodig. En dat is dus al snel een tweede persoon. Veel mensen die daar nieuw inkomen, die zoeken elkaar op en dat doe je als het ware. Je zoekt iemand op en dan kom je achter die dynamieken. Ja en dan willen veel mensen dat wel. Maar in de basis ook zeker niet nodig. Je ziet ook wel vaker dat misgaat en dat mensen te snel een relatie aangaan. Alles is leuk, alles is nieuw. Kijk, ik heb een baasje. Kijk, ik heb een puppy. Maar dat ze dan eigenlijk niet in de gaten hebben hoeveel tijd en energie er in kan zitten, dat het eigenlijk net is als een echte relatie aangaan. Dus een partner, vriend of vriendin. Daarnaast zijn er ook heel veel mensen die juist zoiets hebben voor joh, laat mij maar lekker vrij zijn. Laat mij lekker dingen in mijn eentje ontdekken. Dus wel in een groep, maar niet per se met iemand die dus mijn baasjes of als iemand die mijn pup is.

Eva

Ja.

Tess

Ja, ik kan me ook voorstellen dat puppy’s zeg maar onderling ook heel leuk kunnen spelen misschien?

Kris

Dan krijg je dus een wat meer een pack als het ware, het engelse woord. Een roedel met puppy’s heb je ook echt de rangen in zoals je die bij hebben echte honden zou zien. Dus je hebt de Alpha. Dat is dan meestal het dominante mannetje of vrouwtje en daarna onder de beta en de omega kan ook verschillende rollen aannemen. Het zegt niet per se dat de alfa dominant hoeft te zijn. Het kan ook zijn dat hij juist weer een soort van mentor rol aanneemt, dus andere pups, leert van goh, hoe doe je dit nou? Hoe ga je met elkaar om? Je hebt toch een soort van ongeschreven regels van respect en daardoor weer verder groeit. Dus je kan ook hebben dat je een groep met alleen maar pups hebt of een soort van familie met één of twee baasjes en daaronder weer een aantal pups. Daarin kunnen ze dus gelijk zijn. Maar ook een bepaalde bepaalde orde kan daarin zitten.

Tess

Ik denk ook Eva dat jij wel dan zou een alfa pup bent.

Samen

Lachen

Eva

Maar dat zeiden we net al, want ik ben een prinses dus..

Tess

Dat je dan wel een beetje dan nog de baas over de andere hondjes bent.

Eva

Ja, dat denk ik ook wel..

Samen

Lachen

Eva

Dat heb je wel goed ingeschat. En jij dan? Jij bent dan de laagste van de laagste.

Samen

Lachen

Tess

Ja.

Eva

Wat kennen we elkaar toch goed!

Kris

De Omega is wel vaak een van de belangrijkste in de groep, want het is toch diegene die vaak zijn eigen zijn eigen willen en wens aan de kant zet om te zorgen dat de andere een goede tijd hebben. Het is een hele belangrijke rol, de verbindende rol als het ware.

Eva

Nawh wat cool!

Tess

Ah! Die wil ik wel zijn.

Eva

Wat ik ook heel graag zou willen weten is, hoe is de dynamiek tussen een puppy en een handler/ baasje?

Kris

Dat ligt er dus aan. Of je zoals we het hiervoor over hadden wat meer een echt baasje/huishond relatie hebt of dat je meer richting de discipline gaat. Over het algemeen wat ik veel zie in de puppyscene is dat het veel jongere mensen zijn die daar inkomen. Want het is dus een soort van veilige manier om de BDSM scene te verkennen als het ware. Dus dan kom je hier een beetje de leuke en speelse pups tegen. En dat is toch vaak inderdaad. Behandel je menselijke puppy zoals je een echte hond zou behandelen. Dus met aaitjes en knuffels en gewoon heel veel liefde. Het is een hele vriendelijke scene eigenlijk. Er wordt ook onwijs veel geknuffeld als mensen op zo’n avond dan met bij elkaar binnenkomen. En het is allemaal gezellig en er wordt bijgepraat en op een gegeven moment gaat iedereen dan de speelvloer op. Je hebt ook pups daarin die je toch echt wat meer naar de slaaf/meester kant gaan. Er is echt dat discipline en er is inderdaad, wat Julie zeiden, het vernederen, het straffen op elk klein dingetje ook maar dat er gebeurd. Dat kan heel verschillend zijn. Het kan dus inderdaad van de discipline manier tot eigenlijk heel leuk, leuk spelen en liefdevol zijn.

Eva

Het klinkt echt heel lief.

Tess

En hoe is dat bij jou zelf?

Kris

Ik ben begonnen als zo’n jonge pup, dus achter een balletje aan en het liefst zo veel mogelijk herrie maken ook. Onze eerste puppy middagen begonnen in een eigenlijke meer een SM mannen club, maar dat viel niet zo goed. In het begin snapte ik dat niet zo goed, want het was toch voor iedereen en het was toch leuk en later als je dan zelf wat meer de BDSM kant op gaat. Als iemand je staat te zwepen en komt zo’n puppy rondom je enkels rennen met een piep speeltje, dan word je daar niet heel blij van. Dus op een gegeven moment zijn wij ook onze eigen avond begonnen. Dat gaat heel goed. Ik ben zelf dus als hele speelse pup begonnen. En ja, nu ga ik toch wat meer de discipline kant op. Dus wat meer de service kant en de slaag kant, maar toch altijd wel gepaard met de speelsheid en stoutheid van een puppy.

Tess

Het past ook bij jouw karakter gewoon denk ik?

Kris

Ja, ja.

Tess

Leuk!

Eva

Ik denk dat dat ook wel het ding is dat je in een puppy ook zeg maar het karakter ziet van de persoon?

Kris

Dat zeker. En het is vaak ook wel zoals je als persoon zelf bent. Maar wat wel opvalt is dat de meest introverte mensen vaak de meest extraverte puppy zijn.

Eva

Oh echt?

Kris

Je bent toch een soort van Ja, verstopt achter zo’n masker. De mensen weten uiteraard dat jij het bent, maar het geeft toch zo’n gevoel van veiligheid en mensen durven dan vaak veel meer.

Eva

Ah ja, wat tof, leuk!

Tess

Is het ook zo dat sommige puppy’s ook meerdere handlers hebben of dat één handler dan meerdere puppy’s heeft? Of is dat meer één op één iets?

Kris

Ja, dat ligt ook aan je persoonlijke voorkeuren. Er zijn mensen die inderdaad meerdere baasjes delen die gewoon één grote familie zijn als het ware. Waar ook heel veel verschillende soorten pups en persoonlijkheden in voorkomen. Maar er zijn ook mensen die het één op één houden. Het zal er ook aan liggen hoe jouw dynamiek is in dat opzicht? Of jij echt toch een loyale pup bent, één op één en daar waarde aan hecht omdat echt dieper te.. eh daarmee te experimenteren met die band. Of wat je zegt, des te meer des te leuker. En we maken er gewoon met z’n allen een feestje van. En ja, in de kern zie je wel dat vergeleken met andere scenes zoals leer of rubber, dat dit toch vaak iedereen met elkaar is en je heel weinig mensen zult zien die ook alleen blijven na zo’n eerste dag. Er zijn onderling ook altijd groepjes van mensen, want de groep is veel te groot om met z’n allen een keer uit eten te gaan. Maar ik zie dat heel veel mensen uiteindelijk als je binnenkomt, dat iedereen eigenlijk wel word benadert met een knuffel, een leuk je weer te zien. Dus ja, heel veel verschillende vormen in dat opzicht.

Tess

Ik denk dat het zeg maar in de reguliere BDSM scene zeg maar om dat zo te noemen. Dat zie je dat natuurlijk ook dat sommige subs die hebben meerdere dominanten of sommige dominanten hebben meerdere subs. En andere die zijn echt heel erg monogaam daarin. En met met puppy’s is dat…

Kris

Eigenlijk hetzelfde..

Tess

maar misschien wel in de basis, dus misschien wel iets vrijer.

Kris

Ja ja, je ziet vaak wel dat de meesters en het dominanten die wat meer uit de echte BDSM komen die dat wel willen. Jij bent mijn eigendom of mijn pup en je mag dan wel met anderen spelen, maar dan is dat altijd toch, jij bent van mij en het spelen is dan gewoon spelen, maar die gaan dan zelf geen relatie aan dus dat zie je wel echt.

Eva

Wat je in de reguliere BDSM vaak ziet, zoals ik het nu even noem is dat je ook mensen hebt die switchen. Maar nu vraag ik me af. Is dat in puppy scene ook zo dat mensen soms puppy zijn en soms handler?

Kris

Ja, zeker. Net als je dat met met bottom en top kunt doen of met elke andere rol geldt het voor puppy’s ook. Ja, ik denk dat het in dat opzicht niet uitmaakt in welke vorm van roleplay als het ware zit, als ik het zo mag noemen, maar dat het echt een persoonlijke voorkeur is. Dus dat zeer zeker. En dat is voor de switches onder ons soms een hele lastige lijn.

Eva

Ja?

Kris

ja.

Eva

hoe merk je dat dan?

Kris

Nou ik doe het zelf ook .Ik ben een puppy, want ja, zo ben ik begonnen. En dat zit er toch een soort van in je, dat hou je. Maar ik heb tegenwoordig ook twee puppy’s. En ja, dat is toch wel een lijn. Je weet zelf dat het heel leuk is. Je weet zelf de valkuilen, dus in dat opzicht juist een leuke dingen. De dingen die iemand leuk vindt. Dus je helpt je wel echt om om een andere kant te begrijpen en daardoor ook je rol beter aan te nemen. Maar het kan ook zo zijn dat jij, zegt ban Goh over twee weken hebben we zo’n evenement. Ga ik ik als de handler rol en dan ga jij mee als pup. En dat je daar dan die speelvloer ziet en dat je denkt ja, sta ik in mijn stijve leren broek. Maar eigenlijk wil ik ook wel even spelen.

Eva

Awh ja!

Tess

Ja.

Kris

In dat opzicht.

Eva

Dan is het lastig.

Kris

Heb je dat conflict wel eens.

Eva

Dat kan ik me wel voorstellen.

Tess

Maar dan heb je dus zoiets van nouja jammer, nu ben ik hier als handler.

Kris

Dus ja, het is altijd leuk. Ik bedoel als het echt moet dan trek je die broek uit en ga je ervoor. Beide rollen zijn leuk, maar het is af en toe inderdaad, je bereid je voor op het één en dan voel je het andere. Maar dat maakt het ook wel weer heel leuk. Ja.

Tess

ja, wel afwisselend.

Kris

Ja zeker.

Eva

Ja.

Tess

Maar de mensen die aan puppyplay doen, doen, die ook nog andere BDSM dingen, of zie je dat die vooral puppyplay doen?

Kris

Nee, het is eigenlijk heel uitgebreid. Puppyplay is eigenlijk wel een mooie groep om al dat soort fetishes samen te zien komen. Veel mensen beginnen daar. Het is een veilige plek om op te groeien als het ware. Vanuit daar gaan er ook heel veel door naar het Leer, naar het rubber, neopreen en dan het leer ook vaak gepaard met SM. Met rubber zien we bijvoorbeeld weer heel vaak bondage terugkomen. Dus dat is wel een soort patroon. Maar net als andere mensen, ze hebben vaak niet één ding wat ze leuk vinden, maar meerdere dingen. En dat is ook wel het leuke aan het uiterlijk aan pups. Ze hebben allemaal ook iets anders aan qua kleding, dus de een kan alleen in een jockstrap komen, de ander heeft een hele outfit van rubber van top tot teen, inclusief masker, staartje, sokken en noem maar op. Weer een ander komt naakt of in het harnas. Dit is heel divers en dat maakt het ook echt heel leuk.

Eva

Maar gebeurt het dan wel eens dat je bijvoorbeeld bezig bent als puppy, en handler zeg maar, en dat je dan overgaat naar bijvoorbeeld een zweepspel of iets dergelijks?

Kris

De puppy evenementen, het grootste evenement dat wij hebben hier in Nederland gebeurt dat niet, want het is echt puur socializen. Er wordt gespeeld als pup. Maar het moet een veilige plek zijn voor iedereen. En juist daar veel mensen komen die ook nieuw zijn en ook bij BDSM. Willen wij puur op puppy blijven focussen. We hebben bijvoorbeeld ook wel eens mensen gehad die dan ook fursuiter zijn, dus in zo’n fursuit komen. Maar ja, daar hebben we simpelweg de plek ook niet voor. Want zo’n pak dat neemt veel ruimte in. Maar we wilden echt bark and play heet het op de pups houden en ook een veilige plek in creëren. En we weten dat we echt fan van ja van de soft mensen echt naar hardcore spellen gaan. Maar dat gebeurt op zo’n evenement niet. Persoonlijk weet ik dat een aantal mensen puppyplay ook echt zien als het leuke, lieve, onschuldige en daardoor dus geen seks of BDSM aan willen koppelen. Gewoon uit het opzicht van dat doe je met een echte hond ook niet. Maar aan de andere kant zijn er ook mensen die daar een soort van vloeiend in doorgaan. Dus een pup doet iets wat niet mag en die krijgt een paar tikken, altijd met consent en de pups vinden dat ook harstikke leuk. Want dan daag je gewoon nog een keer uit. of je trekt een shirt van de handler open of je pakt een laars af. Dat zie je inderdaad heel vaak.

Eva

En hoe is dat bij jou zelf?

Kris

Het ligt eraan met wie ik ben. Maar meestal als pup. Ja, als slaaf of als sub kom je ergens vaak niet mee weg, dan wordt je toch wel teruggepakt vroeg of laat. Maar als puppy Ja, dan kijken twee van die lieve ogen je aan onder zo’n masker. Ja dan vergeef je toch al snel ja, toch wel vaak dat ik dat ik wat doe, waarvan anderen zouden zeggen oei, maar waarvan het er toch wel een lach bij veroorzaakt.

Tess

Nou ja, als je er maar mee weg komt!

Kris

Toch is het wel jammer hoor. Dan zit je erop te wachten en dan denk je ho! Ze lachen weer.

Samen

Lachen

Eva

Waar we ook heel erg benieuwd naar zijn, is hoe de puppyplay scene er nou precies uitziet. Wat voor mensen zitten daar dan precies in?

Kris

Verschilt heel erg. Studenten, werkende, jong en oud. Dat is wel een hele leuke. Een soort familie. We hebben pups die net 18 zijn, en binnenkomen rollen en die ook soms gewacht hebben totdat ze 18 zijn, en naar binnen mogen. We hebben jongeren van zo’n 30 tot 35, maar er zitten ook wat uitschieters bij. We hebben een aantal puppy’s, die raken de zestig al aan, maar die worden net zo. Die zijn net zo leuk en speels als alle andere pups. Die worden ook gewoon in die groep opgenomen. We hebben jongens en meiden. We zijn begonnen vanuit een mannengroep als het ware. Toen we de pup groep begonnen zijn, hebben we die gewoon opengesteld. Iedereen welkom, maar als het ware gaat alles door elkaar. Ook verschillende sexualiteiten en merendeels is man en gay of biseksueel. Maar we krijgen nu ook steeds meer dames van alle oriëntaties. In dat opzicht is het eigenlijk een hele laagdrempelige groep en ja, merk je ook aan mensen dat ze zich, waar ze zich bij andere scenes misschien te oud voelen of juist te jong voelen, niet ervaren genoeg, dat het hier eigenlijk heel snel klikt. Op z’n minst met één iemand en dat mensen daar dan heel snel toch ook vriendschappen uithalen. Je ziet ook mensen uit allerlei kanten van de samenleving. We zien studenten, we zien mensen van de bank, we hebben een makelaar. We hebben theater techniek mensen, heel veel creatieve mensen zitten er tussen. Dus eigenlijk alles en nog wat.

Eva

Leuk! En merk je ook dat de leeftijden echt mengen? Of is het dan toch wel dat de ouderen bij elkaar zijn en de jongeren? Of mengt dat gewoon wel heel erg?

Kris

Het ligt er wel eens aan of mensen alleen binnenkomen of met mensen die ze al kennen, met vrienden bijvoorbeeld, dan merk je toch dat dat snel met elkaar mengt, maar dat is natuurlijk altijd makkelijk. Als je iemand kent, blijf je er een beetje bij hangen. Maar nee, over het algemeen wordt eigenlijk iedereen wel geaccepteerd en mengt dat ook altijd, dus als we achteraf uit eten gaan met z’n allen gaat iedereen met elkaar mee. En je hebt allemaal dat puppyplay, dat speels enzo toch wel gemeen. En ja de dingen van buitenaf. De één is nog bezig met zijn studie en de ander misschien met de koop van z’n derde huis. Maar omdat je in die basis allemaal datzelfde ja, diezelfde passie hebt zeg maar, komt dat heel makkelijk samen en merk je die leeftijdsgrenzen niet, die vervagen als het ware.

Tess

Klinkt echt heel lief.

Eva

Ja.

Kris

Ja, is het ook. Ja, het is echt een hele open en heel, heel anders dan ik gewend was in het begin.

Eva

Ja ja, leuk!

Tess

Je zei net al dat jullie ook wel eens met elkaar uit eten gaan. Dus ik vroeg mij af, is het een actieve scene? Gaan mensen ook buiten de meets ook met elkaar veel om? Zijn er speciale websites of fora? Hoe gaat dat?

Kris

Maar dat zie je eigenlijk heel veel. Mensen komen soms binnen op onze Facebook pagina, maar veelal is het Twitter. Twitter is makkelijk via via kom je altijd op dingen terecht. En de mensen ontmoeten elkaar dan op zo’n social, want dat is laagdrempelige en voor iedereen welkom. En als dat eenmaal klikt, dan zie je toch heel veel mensen dat ze buiten, de dagen die je hebt ook op persoonlijk gebied met elkaar klikken. Daar ontstaan soms relaties uit, wat heel leuk is om te zien. Ook dingen die je totaal niet zou zien aankomen.

Tess

Puppylove!

Kris

Ja puppylove, maar ook mensen die je in het normale leven als die bijvoorbeeld in een kroeg elkaar zouden tegenkomen, niet zo’n eerste aantrekking zouden hebben. En dan hier nog denken van goh je bent eigenlijk best wel leuk en dat groeit dan uit en dat is heel leuk om te zien. We hebben wel eens camping weekenden gedaan dus naar een reguliere camping en dan met z’n allen uit eten. We sluiten onze middagen altijd af met uit eten gaan. Toen de groep nog wat kleiner was, was dat makkelijk. Gingen we met z’n allen naar een restaurant die ons dan ontving en tegenwoordig zie je dat mensen zelf groepjes gaan maken. Maar denk ook aan dagen naar de dierentuin hebben we gedaan. Dagen naar de bioscoop. Één keertje Disneyland, de Efteling is meerdere keren voorgekomen.

Tess

Het klinkt echt zo gezellig. Ik wil nu ook in de puppyplay scene.!

Kris

Wees welkom.

Eva

Maar is het al zo dat je Argentini activiteiten doet aan? Dat er dan af en toe nog wel eens wat puppy achtige dingen dan gebeuren, zeg maar. Of is het dan echt? Nee, we zijn er gewoon echt als mensen

Tess

Als mensen.. Lachen

Eva

Ja sorry, Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen.

Kris

Nee ik snap je. Nee, dat verschilt. Als je in een parkje bent, ben je uiteraard wat vrijer dan als jij in de wachtrij van de Efteling staat met kinderen om je heen. Je wil mensen ook niet choqueren. Het is ook niet zo dat wij zomaar op een zonnige dag denken laten we met z’n allen in vol ornaat naar het Vondelpark gaan en daar balletje te tikken. Je houd daar wel rekening mee en er zijn plekken waar we het wel doen. Denk aan Gaypride waar het toch allemaal al feest is. Het wordt gezien als één geheel, dus mensen kijken er ook helemaal niet van op. Maar er wordt altijd rekening gehouden dat mocht je als pup normaal gesproken in zo’n broekje zonder kont rondlopen. Dat je dat niet in het openbaar doet. Want dat mensen het zien is één ding. Maar daar hebben ze dan niet om gevraagd. Daar houden we dus rekening mee. Je bent er ook voor de informatie, maar je bent er niet om te choqueren, zeg maar. Maar zo’n dagje naar de Efteling dan gebeurt het wel eens dat we een rustig plekje opzoeken, wel de maskers bij ons hebben en dan even een fotootje maken, maar je houdt hem dan voor de rest ook niet op. Dat soort dingetjes doen we dan wel. Dus dat je kan laten zien van, kijk, we zijn hier geweest met z’n allen. Het kan. Dat is leuk, ook andere dingen dan alleen maar die feestjes. En we hebben ook samen een band. Dus nee, dat gebeurt zeker.

Eva

Heel leuk!

Tess

Ja, ik vind het echt heel leuk.

Eva

Waar ik ook heel benieuwd naar ben, worden voor Corona, buiten corona? Veel bijeenkomsten georganiseerd?

Kris

Normaal gesproken wel. Onze samenkomsten hebben wij één keer in de twee maanden, zodat het niet te vaak is, maar ook dat het leuk blijft zeg maar. Daarbuiten zijn er ook allerlei andere feesten die juist alle doelgroepen laten samenkomen. Dan heb je toch eigenlijk wel één keer per maand heb jij een klein of een groot feest waar je heen kunt. Mensen spreken ook samen af bij elkaar thuis gewoon. Op die manier is ze eigenlijk net genoeg aanbod om het allemaal een beetje samen te laten komen.

Eva

Oke! Super leuk.

Tess

Eerder zei je al dat als iemand nieuw binnen kwam in de puppyplay scene dat soms dan iemand of een alfa puppy bijvoorbeeld een beetje uitlegde hoe het allemaal werkt. Ik vroeg me af zijn er ook specifieke gewoontes of regels, ongeschreven regels in de puppyplay scene?

Kris

Die zijn er zeker. Dat is in elke menselijke groep, zeg maar heb je toch een soort van onbesproken gedragsregels. En dat is ook zeker zo in de puppyscene. Er zijn een aantal mensen die daar heel enthousiast aankomen. Die komen binnen op zo’n groep, zijn er voor de eerste keer, zijn misschien een beetje nerveus of juist heel enthousiast. En die komen daar binnen en op onze huidiige locatie kom je als het ware binnen in een soort van restaurantgedeelte en daar staan veel mensen te kletsen enzo en die gaan daarna door via de bar naar het gedeelte waar ze dan spelen en wat dus veel gebeurt. In het begin is dat mensen heel vriendelijk zijn met elkaar lachen, hee! Lang niet gezien. Elkaar een knuffel geven en iemand die daar nieuw is kan dan denken van ooh, dat is leuk, je mag elkaar knuffelen. Gezellig. Maar een nadeel daarvan kan ook zijn dat iemand niet weet dat jij bijvoorbeeld al jaren bevriend bent en jou daar ook een knuffel geeft en dat iemand dat denkt. Wie ben jij? Of hoe zit dit? Daar gaat het wel eens in mis. Dan krijg je een beetje het consent verhaal als het ware. Dat soort dingetjes gebeurt wel eens, maar eigenlijk als je iemand daarop wijst. We proberen altijd heel luchtig te doen, want negen van de tien keer is gewoon onwetendheid. We hebben er eigenlijk nog nooit problemen mee gehad dat we iemand daar hebben moeten afwijzen. En verder dingen als inderdaad. Respecteer elkaar. We hebben wel eens iemand gehad die inderdaad zei van Goh waarom loopt zo’n ouwe vent rond? Moet dat nou? Ik voel me niet veilig. Maar dat was zijn interpretatie daarvan en iets wat hij in het verleden heeft meegemaakt. Maar dat hoeft helemaal niet te betekenen dat het hier ook zo is. Dus wij proberen iedereen ook van. Het maakt niet uit wie je bent. Zo hadden we ook een keer een hetero stelletje in het begin en die had helemaal het gevoel dat ze er niet op hun plek waren. Er waren alleen maar mannen. Zij was het baasje en hij de pup. En met puppy’s op de grond wordt er wel eens over elkaar heen gerold. Of je raakt elkaar aan onbewuste, ellebogen, knietje. Zij had het idee dat iedereen maar over haar vriendje heen wilde en die hadden een heel vertekend beeld daardoor eigenlijk. En zijn ook heel vroeg weggegaan. Dat soort misverstanden wil je wel voorkomen. Iedereen is welkom. Ga rustig en respectvol met elkaar om en als er ook wat is. Er zijn altijd coördinatoren bij, dus mocht je je niet veilig voelen. Kan je daar heen stappen. En iedereen die nieuw binnenkomt krijgt ook een soort van rondleiding van ons. Is de kans daarmee dat er iets gebeurt, dat beperk je eigenlijk al heel erg. En die gedragscode onderling. Eigenlijk valt dat vrijwel altijd op z’n plek.

Tess

Dat klinkt wel heel fijn.

Eva

Ja.

Kris

ja.

Eva

klinkt alsof er echt heel goed op elkaar gelet wordt. Wat dat betreft.

Kris

Ja en ja, niet alleen. Niet alleen door ons als organisatie, maar ook door andere mensen. En ze zijn niet bang om elkaar ergens op aan te spreken. En dat houdt het ook heel luchtig, want je hebt niet het idee dat je politieagentje hoeft te spelen. Dus eigenlijk loopt het vanzelf los. En we zien het ook wel eens andersom. Een heel introvert iemand die er alleen zit. Er wordt altijd wel. Is het niet door één van ons, wel door iemand anders op afgestapt. Een beetje die vader figuurtjes inderdaad. Gewoon mensen die het leuk vinden om contact te maken, dus dat moet eigenlijk altijd wel opgepikt.

Eva

Wat mooi.

Tess

Ja.

Eva

heel lief.

Eva

Hoe was het voor jou toen je voor het eerst in de puppyplay scene terechtkwam?

Kris

Ik ben een soort van onbewust in terechtgekomen.

Eva

Je viel er zomaar per ongeluk in?

Samen

Lachen

Kris

Ja, eigenlijk wel. Ik was bij mijn toenmalige vriend thuis en die deed aan bondage dus daar begon ik eigenlijk een beetje mee met de kink. En op een gegeven moment zei hij tegen mij van, nou er komen van de week wat vrienden. En dan hebben we een bondage workshop en die nemen ook puppy’s mee. Dus ik dacht leuk! hondjes! leuk! geweldig leuk aaien, knuffelen en helemaal goed. En de avond brak aan, en die jongens komen binnen. En op een gegeven moment zie ik jongens met zo’n puppy kussen binnenkomen en een tas met een voerbak erin. En ja, die deur gaat dicht. Dus ik kijk om me heen en ik denk huh? waar zijn die puppy’s nou? En toen dacht ik, nou die komen dan misschien later op de avond. De avond vordert en ik zit daar toch een soort van, Ja, toch wel een beetje flabbergasted. Oke, prima. Misschien komen ze later. Weet jij veel? En op gegeven moment wordt daar zo’n puppyhood de tas uitgetrokken. Zo’n masker. En toen had ik het idee van, oke! dit is inderdaad niet wat ik verwachtte.

Eva

Je bent er gewoon ingeluisd!

Kris

Hij ging ervanuit dat ik wist wat puppy’s waren, maar voor mij was dat nieuw dus dat klikte niet. Ja, maar op dat moment eigenlijk meteen uitleg gekregen. Ik heb het masker mogen proberen en eigenlijk meteen meteen verliefd geworden. En vanuit daar met de jongens vaker afgesproken. Daar is onze uiteindelijke groep uit voortgekomen.

Tess

Nou, hoe dat bij jou ging? Dat is echt een super leuk verhaal, maar normaal gezien als nieuweling, hoe kom je dan de puppyplay scene in?

Kris

Veel mensen ontmoeten elkaar via Twitter. De profielen die mensen van elkaar bekijken en opzoeken. En dan merken van, Goh! Dat lijkt mij leuk. Die spreken elkaar onderling aan en spreken dan af. Wij worden ook via onze website wel eens aangeschreven van Goh, wat is dit? Het lijkt me interessant. Kan ik langskomen? Wat zijn de regels? En zodoende komen mensen daar vandaan. Maar het is toch eigenlijk wel negen van de tien keer via via?

Tess

En op Twitter hebben mensen dan zeg maar een speciale puppy account. Moet ik dat zo zien?

Kris

Veel mensen, en ik denk dat dat voor de wat meer kinky mensen ook eigenlijk wel geldt. Die hebben dan bijvoorbeeld een privé account voor hun dagelijkse dingen werk, familie. En inderdaad een puppy account of een kinky account, voor dit soort dingen. En je merkt dan ook als je op de juiste termen zoekt, dat je eigenlijk van alles kunt vinden en dat je dan eigenlijk via de ene link doorstroomt naar de andere, en zo steeds meer ontdekt. Sites zoals fetlife bijvoorbeeld helpen daar ook wel in mee. Facebook, voor ons persoonlijk veel minder, het is toch een andere manier van interactie. En Twitter scrol wat sneller doorheen. Meer dat dat eigenlijk.

Tess

En heb je op Twitter ook zeg maar een bepaalde hashtag voor de Nederlandse puppyscene of niet?

Kris

Wij hebben dan hashtag BarkandPlay, dat is dan onze social. En hastag misterpuppyNL, dat is onze onze wedstrijd. En ja, ik denk als je Human Puppy of een van die termen of #puppyplay invoert dat je bij allerlei post en ook via via er in komt. Ja,

Eva

Nou goeie tip!

Eva

Maar goed als je naar een puppyplay feestje gaat of een bijeenkomst, hoe gaat dat dan?

Kris

Het zal aan de aard van het feest liggen. Is het een social? Is het een seksfeest? Is het een dierentuin dagje? Bij onze social komen mensen rustig aan binnen stromen. Wij zijn er van tevoren. We bouwen de tent op of om eigenlijk, gooien speelmatjes en speeltjes neer en zorgen dat de tafels aan de kant zijn. Je wil niet dat mensen zich kunnen stoten bijvoorbeeld. Er is een oogpunt van veiligheid. Ook op je handen en voeten heb je toch een andere ruimte om je heen. Als het ware dan staan. Er is netjes een bar waar mensen kunnen drinken en eten. Er is een garderobe waar mensen hun spullen kwijt kunnen, maar ook kunnen omkleden. Mensen stromen daar een beetje binnen, soms alleen, soms samen, Dus die verwelkomen we. We zorgen dat dat de entree verrekend wordt. Als een nieuw zijn krijgen ze even een rondleiding. Waar is alles? Waar kun je alles vinden? En als mensen daarvoor een tweede of derde keer zijn, dan spreek het eigenlijk voor zich. Ze komen binnen. Ze doen vaak eerst even een drankje. Even levellen. Even de sfeer proeven. Mensen komen met z’n allen binnen en wordt er geknuffeld. En dan staat iedereen vaak nog in de gewone kleding zoals je dat dagelijks naar school of werk aan zou doen. En dan wordt er eigenlijk een beetje als een schaapje wordt er gewacht op de eerste die zich dan gaat omkleden. En dan volgt de rest.

Eva

En dat leuk, want dat is wel anders dan bij andere BDSM feesten. Daar gat Iedereen zich eigenlijk direct omkleden en dan een drankje doen in outfit en bij puppyplay feestjes is het dus dat iedereen eerst in gewone outfit gaat en dan later gaat omkleden en dan gaat spelen.

Kris

Ja, er zijn uitzonderingen, er zijn mensen die bijvoorbeeld hun kleding al aan hebben en alleen even een jas of een trui erover aan hebben getrokken uiteraard. Het verschil van deze social dan op zich en de meeste feesten is dat je je spullen moet afgeven bij de garderobe als je binnenkomt. Dus dan heb je eigenlijk al niet meer de keus om eerst een drankje te doen en dan je tas af te geven. Nee, bij ons maakt die volgorde niet uit. Het is allemaal veilig en de spullen staan goed, dus mensen kunnen als ze willen kunnen ze alleen. Ja dus kunnen ook de hele dag in kleding blijven. Er is ook geen dresscode bijvoorbeeld. Het is heel open, dus als mensen eerst een drankje willen doen en daarna willen omkleden en dan zijn ze daar vrij in

Tess

Het is wel heel fijn. Dat je dan van tevoren kan bedenken. Oké, ik kijk wel of het goed voelt of niet. Dat het niet per se moet. Wel fijn

Eva

ja.

Tess

Nog even over die outfit moet je ook bepaalde outfits of toys ofzo hebben, als je je in de puppy play scene wil begeven?

Kris

In de basis ben je als persoon genoeg. Veel pups vinden het makkelijk om een masker te hebben omdat je je daarachter kan verstoppen en dan toch wat meer durft. Treft ook qua uiterlijk natuurlijk toch mee dat de vorm van een puppy. Dat zie je wel bij heel veel mensen die denken van dat is leuk. Dat is iets waar ik meer mee wil gaan doen. En die beginnen te sparen of kopen zo’n masker. In het begin waren dat allemaal dezelfde. En de laatste vijf, zes jaar zijn daar heel veel verschillende bedrijven bijgekomen en ook heel verschillende vormen. Op het moment dat jij helemaal zelf kan bepalen hoe zoiets eruitziet. Je hebt ze van rubber, neopreen, je hebt ze van leer. Er zijn mensen die ze zelf aan elkaar naaien. Ja, dat is echt heel leuk om te zien. Het geeft namelijk ook echt jou weer als het ware. Dus in het begin had je vier puppy’s op een rij. Als je de lichamen zou weglaten, zeg maar, zou je niet meer weten wie wie is. Als ze er ook nog eens allemaal van vol rubber pak aan hebben, dan zie je dat helemaal niet meer. En nu zie je veel meer variatie in komen. En dus ook echt als je iemand op een foto terugziet, je weet wie het is. Ondanks dat masker. En dan toch geeft het masker die veiligheid om net even wat meer te durven dan je zonder zou doen. Je hebt ook heel veel pups die puppen zonder masker. Die vinden dat fijn omdat je dan bijvoorbeeld een speeltje op kan pakken. Met zo’n masker voor je snufferd gaat dat toch wat moeilijker en veel mensen breiden het daarna eigenlijk uit. Halsband, harnassen tot complete rubberen outfits of alleen een sportbroekje. Alles mag en kan en je ziet mensen ook wel eens wisselen. En dat is ook heel leuk.

Tess

En je hebt natuurlijk ook de butplug staartjes.

Kris

Ja. Nu wordt het op onze social niet heel veel gedragen. Het is toch wel een dingetje als iemand daar aan zou trekken bijvoorbeeld. En het vliegt eruit. Maar ook omdat er heel veel. Er wordt heel veel fysiek gedaan voor een puppy, heel veel gestoeid. En als je dan constant nog aan zo’n staartje moet denken, is dat lastig. Daarbij moet je hem ook nog ergens in en uit doen. Dus bij de social zien wij het heel weinig. En dan zie je eigenlijk heel veel van de show tails, zoals dat heet. En dat is eigenlijk zo’n zelfde staartje, maar dan in plaats van een plug. Zit er een lusje aan als het ware en dan kun je hem aan je riem doen. Dus pups hebben een kort leren broekje aan hebben of gewoon een losse riem, die kunnen hem dan zo dragen. Dan heb je toch nog het leuke kwispelende hondje, maar daar hoef je niet bang te zijn, ook als je bijvoorbeeld op een gaypride loopt. Dat iemand die dat niet kent er even een ruk aan geeft. ja, dat is iets wat niemand wil.

Eva

Oh. Dat klinkt echt naar. Bizar echt.

Eva

Kris, in 2015 was jij Mister Puppy Europe? Kun je vertellen wat het is, wat het inhoudt?

Kris

Mister Puppy dat zijn verkiezingen. Europa was degene die als eerste in Europa verscheen en daarvoor was er al een internationale die werd gehouden in Amerika. In Europa was de eerste, tijdens leatherpride in België dus in Antwerpen. En dat is eigenlijk een soort van ja, als je het plat vergelijkt een soort van missverkiezing. Waar je ook de Miss America verkiezing, het Miss Universe, maar ook een een drag verkiezingen, dus een RuPaul race bijvoorbeeld. Zo heb je het ook voor de leer, de rubber en de puppy’s scene. En als het ware, bij de puppy’s is het wat vrijer vaak. Bij het leer is het vaak wat statiger, past bij het karakter. Wat dominantie wordt getoond, mooie outfits. Maar bij de pups is het eigenlijk heel speels denk aan zo’n hindernisbaan die je wel eens op tv ziet met honden die racen. Zo wordt het als het ware ook met menselijke puppy’s gedaan.

Tess

Dat is leuk!

Kris

En je hebt tegenwoordig in allerlei landen, hier in Nederland hebben we onze eigen verkiezing. België, Frankrijk, Spanje, noem eigenlijk maar op. En bij de één is het dat een pup trucjes moet doen, leren zitten rollen, fetch. Bij de andere is het inderdaad zo’n hindernis baan wat ze moeten doen. En elke wedstrijd heeft een soort van dezelfde elementen, maar ze mogen het helemaal zelf bepalen. En het geeft eigenlijk een heel leuk beeld.

Eva

Ja.

Tess

Ja, wat tof!

Tess

En als je dan Mister Puppy bent? Wat doe je dan? Hoe belangrijk is dat voor de puppy scene?

Kris

Stel dat jij de pup bent die de meeste punten heeft binnengehaald en jij wordt dan gekroond als Mister Puppy, dan ben je eigenlijk een jaar lang vertegenwoordiger van de scene. Dus er wordt van je verwacht dat je zowel met als zonder masker de publiciteit ingaat. Natuurlijk met grenzen. Je gaat niet zomaar bij shownieuws staan, maar bijvoorbeeld een gaypride interview of zoals dit een podcast. En ja, jij bent eigenlijk een soort van open boek voor mensen. Dus je gaat naar allerlei evenementen toe, je draagt een sjerp of een vest waar jouw titel opstaat. De mensen komen naar jou toe met vragen als in, hoe werkt puppyplay? Kan ik het ook doen? Jij moet daar als ambassadeur eigenlijk zoveel mogelijk informatie verschaffen. Het is een hele gekke rol als puppy zijnde omdat je normaal gesproken als pup, ja op de vloer rond banjert. En nu moet je eigenlijk een soort van soort van woordvoerder zijn. Dus voor mij was het in het begin heel raar en ook wel een beetje jaloers op de mensen die we dan wel konden spelen. Maar dat geeft een hele leuke rol. En dat is ook wel een beetje waarom ik in de mentor rol doorgegroeid ben. Omdat het toch wel leuk is om om die informatie en ieder nieuwigheidje als je daar binnenkomt in zo’n scene, dat je nerveus bent en niet weten of het iets voor jou is misschien? Je hebt heel veel vragen om zelf jouw ervaring daarin mee te nemen naar andere nieuwe mensen. Na een jaar is er weer zo’n wedstrijd en dan wordt het doorgegeven aan de volgende.

Eva

Super leuk!

Tess

Ja, ik vind het wel echt heel mooi.

Eva

Ja.

Kris

Het zijn ook vaak hele feestelijke dagen om heen te gaan. Hele leuke feestjes. Ja

Tess

Ja, ik denk dat het ook echt super fijn is voor een scene om dan zo een gezicht van de scene voor een jaar te hebben die dan al die je noemde ,om dat te kunnen doen.

Kris

Ja, het is voor de persoon zelf ook heel leuk. Soms even wennen. Ik ben iemand die normaal op de achtergrond toch wel de dingen doet en je staat dan in één keer in de publiciteit. Dat is een andere andere kant. Er worden veel foto’s met je genomen. Je presenteert misschien een keer iets, onderneemt misschien iets of zet misschien een nieuw initiatief op, dus je staat wel heel erg in de spotlights en dat is heel leuk. Maar ik moest er heel erg aan wennen in het begin. Maar een combinatie daarvan? Dat maakt het gewoon heel mooi. Dus je bent echt zichtbaar. En wat je tijdens je jaar eigenlijk doet, dat is een soort van netwerk opbouwen. Mensen weten jou te vinden, want jij bent zichtbaar. Het is heel mooi dat je dan na dat jaar die spotlight eigenlijk kan overdragen aan iemand anders, maar wel dat netwerk zelf al had opgebouwd van goh, mocht ik eens een keer wat willen organiseren of doen dat je de juiste mensen weet te vinden. Dus mensen weten jou te vinden, maar achteraf heb je er zelf ook nog iets aan. En dat maakt het heel leuk.

Tess

Het klinkt ook echt heel waardevol.

Eva

Ja.

Eva

Ik denk dat wij best wel heel goed beeld hebben gekregen nu door jou Kris van de puppyplay scene. Als laatste willen we heel graag weten, is er een scene waar je nog niet zoveel van afweet of waarvan je denkt, maar daar zou ik echt eens een kijkje willen nemen.

Kris

Eigenlijk persoonlijk niet. Nee, nee. Ik heb nog lang niet alles natuurlijk gezien, want er is zoveel. Ik ben momenteel bezig om meer de discipline, S&M kant op te gaan. Eigenlijk een beetje de old guards, de leer disciplines die zij 30, 40 jaar geleden hebben opgebouwd zeg maar. Om daarin te stromen dus in dat opzicht wil ik daar heel veel in leren. Dat was echt de kans van de tijd dat de Tweede Wereldoorlog net voorbij was. Er waren een aantal toch wel vaak soldaten die gay waren, maar het werd afgestraft als jij gezien werd. En die mensen, die kwamen samen als in motorclubs, dus eigenlijk de bikers. Er komt ook een beetje uniform vandaan. En om dus ja, mensen buiten te houden en jezelf niet te verraden, want sommige mensen hadden vrouwen of kinderen, waren er hele strenge regels in. Want als daar ook maar iemand achter kwam en zo’n bende werd opgerold, dan kwam je in de gevangenis of erger. En daardoor is die discipline eigenlijk ontstaan in de scene. En dat zie je nu iets minder, want het is vrijer. Je kan naar een bar of Grindr openen en je hebt een date. Maar ja, ik zou toch wel wat meer terug willen naar inderdaad die discipline, de regels en protocollen zeg maar.

Tess

Ja tof! Ik denk dat het ook heel goed is als je denkt van nou, dit wil ik ontdekken om het gewoon te gaan doen.

Eva

Ja

Kris

Ja zeker.

Tess

Nou hartstikke tof en heel erg bedankt voor al je uitleg en verhalen. Ja, ik ben echt helemaal enthousiast over de puppyplay scene. Het leek me al heel erg leuk, maar nu naar jouw verhalen. Dan denk ik oh ja, ik vind het jammer dat ik geen hondje wil zijn.

Eva

Het klinkt allemaal echt super lief.

Kris

Ja, we hebben ook katjes, dat kun je ook een keer proberen.

Tess

Ik wil gewoon geen pet zijn.

Kris

We zoeken ook nog puppy kussens.

Tess

Misschien is dat wat voor mij? Dan kan ik lekker alles bekijken enzo.

Kris

Eerste klas zit je dan!

Tess

Ja, nou helemaal leuk. Hartstikke bedankt. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram onder de naam Meetthekinksters. Of Fetlife zitten wij ook onder die naam. En check ook regelmatig onze website, want daar posten wij ook regelmatig nieuwe blogpost. En dan volgende maand zijn we er weer met een aflevering over weer een andere scene.

Samen

Doeg!

Outro

it, it it was… unbelievably painful.

0 0 stemmen
Artikel waardering
0
We vinden het leuk om wat van je horen. Laat een reactie achter!x

Pin It on Pinterest

Share This