Intro

What went through my mind: how stupid am I to volunteer for this.

 

Tess

Je luistert naar de podcast, meet the kinksters waarin we je meenemen in de wereld van de BDSM. Meesteressen slaafjes, pijn, lust , zwepen, BDSM kelders.

 

Eva

Of valt het allemaal wel mee? In deze podcast praten wij met de echte Kinksters.

 

Eva

Meet the Kinksters.

 

Intro

It it was, unbelievably painful.

 

Eva

Hai en superleuk dat je luistert naar Meet the Kinksters. En vandaag gaan we het hebben over BDSM feestjes. En dat is nu heel jammer, want die zijn er niet. Maar we gaan het er toch over hebben, want het is superleuk.

 

Tess

Er zijn wel een paar, maar bijna niet.

 

Eva

Bijna niet. In elk geval niet zoals we ze kennen voor corona.

 

Tess

Maar juist vanwege het gemis is dat denk ik juist wel leuk om het er dan even over te hebben. Vind ik.

 

Eva

Precies. En we gaan gewoon mensen nu al enthousiast maken voor als corona dan voorbij is. Dan kan iedereen weer naar die feestjes.

 

Tess

Ja, dan gaan we weer helemaal los. Er zijn natuurlijk echt allerlei verschillende soorten BDSM feestjes. Dat is misschien leuk om het daar eerst even over te hebben?

 

Eva

Ja, want er zijn inderdaad echt honderdduizenden verschillende soorten feestjes. En op het moment heb je denk ik wel heel veel, ja, munches eigenlijk. Maar daar hebben het al vaak over gehad. Ja, valt misschien niet helemaal onder het rijtje BDSM Feestje?

 

Tess

Nee, ik vind het wel een bijeenkomt, een munch is een bijeenkomst van BDSM, SM-ers of Kinksters. Ja, op een normale lokatie. Dus in een café, of tegenwoordig zie je ze veel buiten op het strand of in een park, waar je gewoon kan kletsen met andere Kinksters zonder dat daar gespeeld wordt. Ehm. Dus dat is wel leuk om even te noemen. Maar ja, we gaan het vandaag meer hebben over speelfeestjes.

 

Tess

Ja.

 

Tess

En dus niet over munches. En ook niet over bijvoorbeeld rope meetings of peer rope groups. Dat zijn bijeenkomsten die echt alleen gericht zijn op, ja, bondage en vooral om dat te oefenen.

 

Eva

Ja klopt. En dan is er ook nog wel een beetje een verschil tussen BDSM feestjes en fetish feestjes.

 

Tess

Ja inderdaad, want ik denk dat de meeste mensen dan ook Wasteland wel kennen, als het grootste fetish feest dat er is.

 

Eva

Ja, of Bitch.

 

Tess

Ja Bitch is ook een hele grote. En zo heb je natuurlijk meerdere fetish feesten, ja, die zijn, ja echt wat grootschaliger denk ik, dan de meeste BDSM speelfeestjes en dat gaat dus ook, ja, fetish feest, de naam zegt het al, gaat heel erg over de kleding, dat je daar dus in fetishkleding heen gaat en dan vaak gaan mensen daar ook dansen. Maar dat is ook wel darkroom en er wordt ook wel gespeeld.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Maar ja, ik denk dat dat toch wat meer om dansen en om de muziek gaat. Denk jij ook?

 

Eva

Ik denk het ook. En het denkt dat het misschien ook meer gaat om de kleding enzo die je draagt. Bij Wasteland zie je echt de mooiste kostuums voorbijkomen. Lak, latex leer. Bij Bitch ook. Dat is denk ik wel anders dan op een BDSM feestje. Daar zijn mensen, ook hebben mensen ook mooie kleren aan, maar gaat het misschien net iets minder vaak daar om.

 

Tess

Ja ook vaak iets minder uitbundig denk ik.

 

Eva

Klopt.

 

Tess

Maar ja, ik vind dat ook wel interessant. Misschien voor een andere keer. Bij Wasteland omdat het echt een fetish feest is, dat ik me altijd afvraag van hoeveel mensen die er komen, hebben ook daadwerkelijk een fetish voor voor de kleding? Of vinden ze gewoon het geheel heel erg leuk?

 

Eva

Ja dat weet ik niet. Daar gaan we achter komen als we weer, als we weer naar feestjes mogen.

 

Tess

Ja als we zelf daar heen gaan. Dan gaan we dat onderzoeken.

 

Eva

Doen we.

 

Tess

Maar ja, qua bdsm feestjes heb je ook heel veel speelfeestjes die helemaal geen dresscode hebben, dus daar kan je gewoon lekker in je spijkerbroek heen. Ja, of wel in je latex pakje, dat mag je helemaal zelf weten.

 

Eva

Ja, ik denk dat de meeste mensen beginnen bij jongerenfeestjes, maar misschien…

 

Tess

Ja, als je jong bent wel.

 

Eva

Ja. Omdat die die feestjes hebben dan een leeftijdgrens, vaak tot 35. Zoiets denk ik?

 

Tess

Ja, dat het wel gemiddeld, denk ik.

 

Eva

Ja, en daar zet je meestal, als je jong bent en een BDSM wil doen, zet je je eerste stapjes, denk ik.

 

Tess

Ja, ik denk dat dat ook heel fijn is, want dan heb je extra veilige omgeving denk ik voor je gevoel, met leeftijdsgenoten. En dat is zeker op hele jonge leeftijd denk ik wel fijn.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Dat lijkt mij echt een mooie stap voor mensen om te beginnen.

 

Eva

Klopt.

 

Tess

En wat ik zelf altijd heel leuk vind qua feestjes, zijn themafeestjes.

 

Eva

Jaa, daar weet jij veel van.

 

Tess

Jaja, die heb ik zelf ook georganiseerd. Bijvoorbeeld Level 2 feestjes. En dat hield in dat alle subs zich aan bepaalde regels moesten houden. En ja, er werd ook veel dus met iemand anders dan je eigen partner gespeeld. En ja, we hebben allerlei thema’s gehad. Ook ondervragingsthema, veilingfeestjes hebben wij ook nog samen georganiseerd.

 

Eva

Ja, ja!

 

Tess

Ja, je kan, dat vind ik het leuke, je kan echt elk thema waarvan je denkt ‘hmmm dat lijkt me wel een keer spannend’ daar kan je gewoon een feestje omheen organiseren. Dus ja themafeeestjes, die zie je niet zo heel vaak meer, maar die vind ik wel eigenlijk wel de leukste feestjes.

 

Eva

Ja dat. Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het echt fantastisch en vooral omdat je dan, je hebt een fantasie zelf en dan organiseer je daar een feestje bij. En dan zijn er blijkbaar nog veel meer mensen die die fantasie hebben.

 

Tess

Ja, die mee willen doen. Ja die ook misschien dat harstikke leuk vinden. Echt mee willen doen. Aah, gaan we met z’n allen doen. Ik vind dat… magic!

 

Eva

Ja dat is echt fantastisch.Verder heb je eigenlijk ook nog gewoon, gewone speelfeestjes. Gewoon een toffe locatie waar je gewoon naartoe kan gaan, waar niet een thema is eigenlijk, maar waar gewoon, ja, speeltoestellen staan eigenlijk. Een soort speeltuin.

 

Tess

[lacht] Ja!

 

Tess

En je dan kun je daar gewoon je ding doen.

 

Tess

Ja, gewone mensen die denken van vind het wel leuk om een feestje te organiseren. Ik ben altijd dankbaar dat mensen zich daar voor in willen zetten, want ik weet hoeveel werk het is. Dus ja, dan ook gewoon er zijn heel veel mensen die dat dan zelf regelen en organiseren.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En dan heb je ook nog een aantal BDSM verenigingen zoals bijvoorbeeld de VSSM.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En ja, die organiseren op meerdere plaatsen in het land ook feestjes. En die hebben vaak ook geen dresscode. Die zijn vaak ook wat goedkoper. En ja, vind ik ook altijd wel fijn. Vaak weer net wat ander publiek, soms verschilt het per locatie. Maar ja, zo heeft elk feestje z’n eigen stijl dus dat vind ik ook wel heel erg leuk.

 

Eva

Klopt ja en dan verder heb je ook nog wel eens privé feestjes, gewoon bij mensen thuis. Ja, ook leuk.

 

Tess

Ja, dat is heel leuk. Als je inderdaad wat mensen leert kennen, dan kan het wel zijn dat je daarvoor uitgenodigd word. Of misschien dat je dat zelf gaat organiseren. Dat is veel intiemer natuurlijk ook weer dan wanneer je op een locatie met een grotere groep bent.

 

Eva

Ja. Ik denk dat we nu alles gehad hebben qua soort feestjes, of niet?

 

Tess

Alles wat ik nu kan bedenken. [lacht]

 

Eva

Ja. [lacht] Maar..

 

Tess

Maar er zullen vast nog andere soorten feestjes zijn. Maar dit is globaal wat je het meeste ziet, denk ik.

 

Eva

Ja. Maar. Hoe begint zo’n feestje dan? Want waar vind je deze feestjes?

 

Tess

Ja, nou, ik vind al mijn feestjes altijd op fetlife. Wij hebben het altijd over fetlife. Fetlife is echt, daar moet je gewoon zijn. The place to be. Want daar staan alle events. Dus dan kan je, eh, kijken wat er in Nederland is, je kan ook op je eigen provincie zoeken. Dus ja, het handigst is denk ik om op fetlife bij de events te kijken en daar  te zien van wat is er allemaal en of er iets bij zit wat je aanspreekt.

 

Eva

Ja. En je kan ook zoeken op waar je vrienden heen gaan.

 

Tess

Ja, dat is nieuw he?

 

Eva

Ja, dus dat is ook heel fijn.

 

Tess

Ja, dat is heel handig. Want dan kan je een beetje kijken, ja, dan kan je vragen aan die persoon die dan op going staat,  van hee, ben je er wel eens geweest? En wat is dat voor feestje?

 

Eva

Ja klopt

 

Tess

Ja. En dan ja. Voor de meeste feestjes moet je je aanmelden. Dus dat staat ook altijd bij het event, daar staat ook altijd hoe dat moet. Dat is ook iets om op te letten, want soms is het ook zo dat als je niet hebt aangemeld of als je niet van tevoren een kaartje hebt gekocht, dat je dan niet zomaar naar binnen kan.

 

Eva

Nee. Nee en dan sta je voor een dichte deur en dat is heel erg jammer. Vaak staat echt alle informatie bij zo’n event.

 

Tess

Ja, en dan je als je dat allemaal geregeld hebt. Ja, ik weet nog heel goed de eerste keer dat ik naar een feestje ging. Ik vond het echt super spannend. Ik was heel zenuwachtig, maar ook omdat ik me helemaal niet voor kon stellen van hoe gaat dat nu eigenlijk? Dus ik dacht misschien is het leuk als we dat even doornemen,  vanaf het moment dat je binnenkomt. Hoe gaat dat dan als je naar zo’n feestje gaat?

 

Eva

Meestal wat je ziet is dat mensen in hun gewone kleding zeg maar naar zo’n locatie gaan. Vaak lijkt het alsof men op vakantie gaat, want er gaan hele koffers

 

Tess

[lacht]

 

Eva

en tassen mee naar binnen.

 

Tess

Ja, dan vaak als je gaat parkeren en dan zie je dus mensen met grote koffers en dan weet je: oh die gaan naar het SM-feestje.

 

Eva

Je  die kan je dan achterna lopen als je niet goed weet waar de ingang is. Dan weet je nou die gaan er sowieso ook heen. En als je binnenkomt ga je, heb je je kaartje laten zien of je hebt je aangemeld of iets dergelijks. En dan ga je..

 

Tess

Er is altijd wel iemand die daar dan staat. Of er is een soort balie of… eh..

 

Eva

Ja.

 

Tess

Altijd, je moet meestal aanbellen en dan is er altijd wel iemand. Dus niet dat je zomaar zoals je bijvoorbeeld bij een café naar binnen loopt en er ineens tussen staat.

 

Eva

Nee.

 

Tess

Er is altijd wel iets waar je binnenkomt.

 

Eva

Klopt, en als je hebt aangemeld ga je eigenlijk vaak naar de kleedkamers om je omkleden. Eigenlijk gaat iedereen, doet iedereen dat. Daar worden de spijkerbroeken over ’t algemeen gewisseld voor kousen en rokjes, jurkjes.

 

Tess

Nou. Ik kleed niet altijd. Op sommige feestjes draag ik gewoon een zwart jurkje en daaronder kousen. En dan kan je ook prima mee over straat.

 

Eva

Ja, dat is waar.

 

Tess

Dus dan hoef ik alleen maar mijn jas en mijn tas bijvoorbeeld op te bergen. Vaak zijn er kluisjes,

 

Eva

Ja.

 

Tess

waar je je spulletjes achter kan laten.

 

Eva

Maar ik denk dat negen van de tien mensen zich op feestje pas omkleedt.

 

Tess

Nu voel ik me echt heel raar, Eva. Zo van: oohh, doe je dat niet?

 

Eva

Nee zo bedoel ik het niet. Maar ik denk dat de meeste mensen dat niet doen. Er zijn misschien ook wel mensen die nog thuis wonen. Daar kan je niet in zo’n outfit naar buiten.

 

Tess

Nou ja, dat hangt er dus helemaal van af wat je aanhebt. Of je inderdaad iets super kinky’s  of dat je wat meer casual bent.

 

Eva

Ja, dat klopt.

 

Tess

Ja soms kleed me ook wel om als ik meer kinky dingen aan ga trekken. Ja, maar soms vind ik gewoon een zwart jurkje prima.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Dus dan ga je omkleden en je spullen meestal even opbergen. Ja, en dan ga je naar de ruimte waar het feestje bezig is.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Vaak is er wel iets van een bar, waar je dan een drankje kan bestellen.

 

Eva

Er is vaak ook wel muziek.

 

Tess

Ja, en het hangt eigenlijk helemaal van de locatie af, want soms is het één grote ruimte. Maar er zijn ook feestjes met bijvoorbeeld een plek waar twee verdiepingen zijn. Dus dat één plek meer bar en dansen is en beneden of boven dat je dan kan spelen, of er zijn ook locaties met meerdere kamertjes..

 

Eva

Klopt.

 

Tess

…waar je dan in kan spelen. En algemene ruimtes. Dus dat hangt er echter een beetje van af waar je bent. Maar over het algemeen is er op enige manier toch wel een beetje een scheiding tussen bar en klets gedeelte en het speel gedeelte.

 

Eva

Ja, klopt, vaak ga je dan een drankje drinken.

 

Tess

Ja.

 

Eva

En dan heb je daarna zin om te gaan kijken en dan ga je gewoon lekker de locatie verkennen.

 

Tess

Ja, als je nieuw bent, kan je soms ook een rondleiding krijgen.

 

Eva

Ja klopt, klopt.

 

Tess

Dat is vaak ook fijn.

 

Eva

En dan krijg je vaak ook een rondleiding met mensen die ook daar nieuw zijn, voor het eerst, dus dan heb je meteen aansluiting.

 

Tess

Ja, dat is helemaal leuk als ik inderdaad in een groepje gebeurt.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En anders kan je ook altijd vragen aan degene die het organiseert of diegene bij binnenkomst dat je dan zegt van:  joh ik ben nieuw. Misschien kan die je dan even voorstellen aan op mensen. En ik vind het ook altijd wel een heel sociaal gebeuren. Het is vaak lekker kletsen met mensen en je kan dus kijken naar hoe andere mensen spelen. Of als je zelf een speelpartner hebt, kan je zelf spelen. En er zijn ook heel vaak hapjes, of een heel buffet soms zelf he?

 

Eva

Ja klopt.

 

Tess

Dat vind ik altijd wel grappig dat er zoveel eten is op SM-feestjes.

 

Eva

Ja, krijg je honger van!

 

Tess

[lacht] Ja dat is wel zo.

 

Eva

[lacht] Het is wel waarheid. Je krijgt er gewoon honger van.

 

Tess

Ja.

 

Eva

En dan is het wel heel fijn dat je je daar even kan terugtrekken. Het is denk ik ook wel fijn voor mensen die nieuw zijn. Dat je ook een plek hebt waar gewoon niet gespeeld wordt. Want vaak is het in die ruimte, wordt er niet gespeeld. Dus dan kan je even gewoon tot rust komen zeg maar.

 

Tess

Ja, dat is misschien ook iets om rekening mee te houden. Inderdaad, als je voor het eerst naar een feestje gaat. Of je dan inderdaad een locatie wil waar je gelijk op het spel kijkt, waar je ook zit. Of dat je liever zegt, nou  ik wil liever een locatie waar er echt een aparte ruimte voor is, zodat je wat meer zelf kan kiezen of je wil gaan kijken of niet.

 

Eva

Ja, vaak staat dat ook bij de events informatie, zeg maar.

 

Tess

Ja en anders kan je er gewoon altijd vragen.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Je kan altijd de organisator even een pb’tje sturen als je ergens over twijfelt.

 

Eva

Klopt.

 

Tess

Maar ik wil nog even terugkomen op dat omkleden en over de dresscode. Want we zeiden het net al, sommige feestjes die hebben dus een dresscode en dat staat er ook altijd wel bij. En meestal gaat het dan erom dat je lak, leer of rubber draagt.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Waarom denk jij dat dat is?

 

Eva

Ja, ik vind het eigenlijk best wel lastig ja. Kijk als je echt een feest organiseert, wat heel erg gericht is op, nou, fetishes bijvoorbeeld. En dat je zegt van nou, wij organiseren een fetish feest over leer, lak en rubber. Dan is het wel leuk als iedereen ook die kleding aan heeft. En bij BDSM Feestjes zie je denk ik over het algemeen vaak staan: kleed je feestelijk.

 

Tess

Ja. Dat zie je dat ook eens ja, of ‘minimaal zwart’ zie ik ook heel vaak staan.

 

Eva

Ja, klopt, ja.

 

Tess

Ik vind het wel zelf altijd een beetje apart. Ja, ik hou zelf heel erg van zwarte kleding, dus ik draag meestal zwart. Maar ik vind dat zo apart dat dat zo eh, verweven lijkt te zijn. Terwijl als je aan BDSM doet, dat wil helemaal niet zeggen dat je ook persé van een bepaald soort kleding houdt, of wel van zwarte kleding of van lak of leer of rubber. Maar..

 

Eva

Ik vind het heel leuk om als er gewoon feestelijk staat, dan zie je zoveel verschillende outfits en ook mensen in hele schattige jurkjes.

 

Tess

Jaha!

 

Eva

En ja, dat vind ik heel leuk.

 

Tess

Ja, maar ik moet zeggen dat ik die fetish kleding vind ik zelf toch ook wat toevoegen. Ik ga wel eens naar feestjes waar een dresscode is en ik vind dat toch wel een bepaalde sfeer geven ofzo. Omdat het dan toch.. het lijkt allemaal wat meer kinky en misschien zelfs een beetje duister ofzo.

 

Eva

[lacht] Nou ja…

 

Tess

Maakt het voor mijn gevoel wat meer kinky maakt. Dat vind ik er wel heel leuk aan.

 

Eva

Snap ik. Ik ben daar geloof ik nog nooit geweest…

 

Tess

Oh, nou wordt tijd!

 

Eva

Op een feestje met een met een dresscode.

 

Tess

Oh ja, ik wel. Ja, ja, ik vind dat wel leuk. En ik heb ook zelf,  ik heb ook zelf wel lak jurkjes en zelfs ook een latex jurkje. Dat vond ik wel, ik vond latex, dat vond ik wel een ding moet ik zeggen om aan te trekken. Omdat dat, ja, dat voelt echt als een tweede huid. Dat zuigt echt helemaal vast op je huid.

 

Eva

Ja. Ik heb wel eens aangehad ja.

 

Tess

Ja, voelt gek toch?

 

Eva

Ja. Maar dan moeten we dat maar eens doen als, als dit weer voorbij is.

 

Tess

Ja als er geen corona meer is, of als het wat onder controle is, dan gaan we naar een feestje met dresscode.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Dan trekken we onze lak en latex uit de kast. Maar ja, dat latex vond ik echt wel heel apart voelen. En toen ik het aanhad toen dacht ik wel van oh, ik snap wel dat mensen hier fetish voor kunnen hebben, want het voelt zo apart. Ook als daarna iemand zo je huid aanraakt, door dat latex heen. Dat voelt echt heel gek, maar ik vond het wel ook heel warm.

 

Eva

Ja het is heel warm.

 

Tess

Ja dus dat vond ik er…

 

Tess

Het is niet zo dat je net even uittrekt om vervolgens na vijf minuten weer aan te trekken.

 

Tess

Nee, want ik weet nog dat ik dat laxex jurkje aan had. En toen, op een gegeven moment ging ik spelen op dat feestje. Dus nou ja, dat latex uit, wat ik ook weer eng vond. Want ik dacht oh mijn god, straks scheurt het, maar ik had het uit. En toen na het spelen, dacht ik niet van ik ga me nu weer hier in wurmen.

 

Eva

Nee, we kunnen wel stellen dat het zeker wat kan toevoegen, maar soms is het ook gedoe ofzo.

 

Tess

Nou ja, ik vind inderdaad eigenlijk bij alle kleding die aan de dresscode voldoet: na het spelen om dat weer aantrekken…  Ook zo een lak jurkje, na het spelen weer gewoon lekker iets comfortabels aan.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Voor mij, ja, misschien kies ik elke keer de verkeerde kleding, maar voor mij is alle fetish kleding niet iets wat heel comfortabel aanvoelt, zeg maar.

 

Eva

Nee, dat ben ik met je eens.

 

Tess

[lacht] Of als je een korset aan hebt…

 

Eva

Een korset is ook killing, ja.

 

Tess

En dan denk na spelen echt: nou no way dat ik mij daar nog in wurmen. Maar ja, ik heb ook niet zo heel veel problemen met, ja, halfnaakt rondlopen.[lacht]

 

Eva

[lacht] Nee dat weet ik.

 

Tess

[lacht] Nee maar, een string is ook wel kleding, toch?  Een string en kousen.

 

Eva

Ja, dat is zeker waar [lacht]

 

Tess

Maar dat ik heel fijn op BDSM feestjes dat dat dus gewoon kan.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Dat je gewoon kan zeggen van joh, prima, ik trek geen kleren meer aan, want ik loop gewoon lekker zo rond en niemand die daar raar van opkijkt.

 

Eva

Nee. Dat vond ik echt zo’n fijn gevoel eigenlijk. Als je zeg maar als student zijnde naar de kroeg gaat en je gaat dansen. Dan gebeurt het nog wel eens dat iemand aan je zit of met je wil dansen en de handen gaan dan net iets te ver, hè,

 

Tess

Ja..

 

Eva

Over je lichaam  en dat soort dingen. Vond ik nooit heel prettig. En toen ging ik naar BDSM feestjes en dan loop ik daar naakt rond. En niemand die me aanraakt of uberhaupt aanspreekt, zeg maar.

 

Tess

Ja, maar dat…

 

Eva

Als in: op een rare manier.

 

Tess

Ja. [lacht] Anders ben je heel alleen.

 

Eva

Ja!  Niemand die… [lacht]

 

Tess

Niemand wil met me praten als ik in m’n nakie ben! [lacht] Nee, maar dat vond ik echt een bevrijding. En ook dat je zo veel verschillende lichaamstypes daar ziet. En dus ook in verschillende staten van naaktheid zeg maar.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En dat het allemaal oké is. Dat vond ik echt één van de fijnste dingen van BDSM feestjes. Ik voel me daar zelf ook altijd best wel, ja,  geaccepteerd en veilig enzo.

 

Eva

Ja. Al met al, zoals jullie kunnen horen: wij zijn fan van BDSM feestjes.

 

Tess

[lacht] Ja, maar wat ook interessant, we hebben het even over de veiligheid gehad en dat het zo veilig voelt. Veiligheid is wel natuurlijk een heel belangrijk ding op feestjes en daar zijn vaak ook bepaalde regels. En ja, vaak heb je ook dungeon monitors. En nou ja, we gaan er even met eentje bellen.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Want die kan ons er meer over vertellen hoe dat precies zit.

 

Eva

Yes, we hebben nu als gast Johnny. Johnny, zou jij je misschien eens even voor willen stellen?

 

Johnny

Jazeker ja, ik eh, ik ben Johnny. Ik loop al een tijdje mee in de BDSM scene. Ik denk dat mijn eerste feestje bijna 20 jaar geleden was. En toen ben ik ooit gevraagd of ik eh, wilde helpen met DM’en. En sindsdien heb ik dat op verschillende feestjes gedaan. En dat is nu al zo’n zo’n 15 jaar.

 

Eva

Oké.  Kun je misschien uitleggen wat het wat het precies is? Waar staat het voor DM? En wat doe je dan precies?

 

Johnny

Nou zoals wij dat, ik en een aantal collega’s die vaak samenwerken, vaak uitleggen is dat DM staat bij ons voor dungeon monitor. En wij zijn mensen die een soort verlengstuk van de portier van een club of van een gelegenheid zijn, omdat die mensen meestal niet specifiek kennis hebben van het BDSM spel. Dus lopen wij daar rond en proberen wij te kijken of we kunnen helpen om mensen een veilig gevoel te geven in die clubs.

 

Eva

Maar hoe word je dat precies?

 

Johnny

Nou ja, ik ben, ik ben dus gevraagd door een eh, door een DM om haar te helpen. En ik heb van haar afgekeken wat zij doet en hoe zij het doet. En veel daarover praten en overleggen met de organisatoren van een feestje wat er gewenst is van een DM. Dat is voor de meeste feestjes verschillend.

 

Tess

Moet je echt bepaalde skills hebben of heel veel ervaring hebben? Of iets anders?

 

Johnny

Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat dat voornamelijk afhankelijk is van de wensen van het feestje. Er zijn feestjes waar ook hele nieuwe mensen gewoon als als dungeon monitor rondlopen. Ik denk dat het van belang is dat je een bepaalde interesse hebt in andere mensen. Dat je goed om je heen kijkt en dat je in gevallen waarin jij denkt dat het nodig is, gaat overleggen met je andere DM’s, of je daar iets aan moet doen of niet.

 

Tess

En wat voor soort gevallen kunnen dat dan zijn?

 

Johnny

Oh, dat kan iets heel simpels zijn. Iemand die bijvoorbeeld hardop begint te praten met de mensen die met elkaar bezig zijn, wat meestal niet gewenst is. Tot mensen die, ja teveel drank of pilletjes of een combinatie daarvan gebruikt hebben en daardoor mensen onnodig lastigvallen of aanstoten of dat soort dingen. Dat kan er allemaal bij horen.

 

Tess

Dat klinkt heel erg gericht op de omgeving. Let je ook op de mensen die aan het spelen zijn? Stel je voor dat wat iemand doet een bondage of knifeplay of zo. Let je dan ook nog er op dat dat spel ook veilig gaat of is het juist meer…

 

Eva

Ja want dat is dus het gekke. In mijn hoofd let je daar op, is dat waar je op let. Maar blijkbaar had ik dat dus niet goed.

 

Johnny

Nou, nogmaals, dat ligt een beetje aan het aan het feestje waar je rondloopt.

 

Eva

Oké.

 

Johnny

De meeste feestjes, of in principe alle feestjes, daar zijn alle bezoekers in ieder geval 18+. En meestal zijn daar ook best wat volwassenen bij, dan.

 

Tess

[Lacht]

 

Johnny

En die mogen nu eenmaal zelf weten wat ze doen.

 

Eva

Ja.

 

Johnny

Dus wij kunnen wel toekijken en wij kunnen wel zien wat er gebeurt. Maar ik denk dat het niet per se direct de plaats van een DM is om zomaar ineens een spel stop te zetten, omdat hij of zij denkt dat er iets mis gaat. Die mensen die doen dat misschien wel wekelijks thuis. Dat is, dat kun je niet aan de buitenkant zien.

 

Eva

Nee.

 

Dus het wordt eigenlijk pas een taak van een DM vind ik, als het ook de andere bezoekers aangaat en eigenlijk vice versa. Als de andere bezoekers zich gaan inmengen met een spel van iemand die daar eh, met iemand een interactie heeft.

 

Tess

Ja oké, dus ehm, dat is  eigenlijk echt wel anders kan dan ik in eerste instantie dacht.

 

Eva

Ik dus ook.

 

Tess

Maar eigenlijk zorg je ervoor dat iedereen z’n ding kan doen op het feest, zonder daarbij gestoord te worden door anderen of dat anderen misschien een onveilige situatie daarbij creëren?

 

Johnny

Ja ja, ik denk dat dat we het er best wel over eens kunnen zijn dat als de lokale dart vereniging zou gaan oefenen bij de Albert Heijn of bij een andere supermarkt,

 

Eva

[Lacht]

 

Johnny

dat het een ongewenste situatie is, al die daar dartpijltjes die langs je hoofd vliegen. Dus die hebben hun eigen plek om hun ding te kunnen doen. En dat geldt voor bowlen precies hetzelfde. Die doen dat ook op een bowlingbaan, dat lijkt me ook niet fijn om dat tegen je enkels aan te krijgen. Dus ik denk dat het zaak is om een situatie, een plek te creëren waar ook mensen met onze hobby hun ding kunnen doen, zonder dat ze daar andere mensen mee lastigvallen.

 

Eva

Ja. Zijn er wel eens situaties die je als DM zeg maar heb meegemaakt, die heel bijzonder of indrukwekkend, of  een beetje, misschien raar waren? Ik zoek een misschien een grappig sensatie verhaal?

 

Johnny

Nou ja, er gebeurt eigenlijk best wel heel veel, maar het zijn met name vaak hele kleine dingetjes. Juist als het nog niet zo geëscaleerd is, kun je nog ingrijpen. En het is zaak om te zorgen dat juist dat soort dingen, dat je dat op tijd opmerkt en op tijd oplost, eh, zodat er eigenlijk geen spectaculaire situatie ontstaat. Ik heb een keer meegemaakt dat iemand samen met zijn partner aan het spelen was. Zij stond vast aan een stellage en hij was eigenlijk continu bezig weer een nieuw spel element uit zijn koffer te toveren, zal ik maar zeggen. En het was een heel leuk spel om te kijken en het was iemand die wel vaker daar speelde. Dus we hadden een soort van voorstelling van wat hij nou wel of niet, eh,  qua kennis had of in ieder geval qua vaardigheden had. Dus dat was voor ons niet per se een reden om te blijven kijken. Het zag er heel leuk uit en het was een heel leuk spel. Totdat hij op een gegeven moment zijn fakkels uit zijn koffer pakte en z’n fakkels wilde aansteken.

 

Eva

Oh!

 

Johnny

Terwijl het in een bekleedde ruimte was.

 

Eva

Oh.

 

Johnny

Nou, dat leek me niet helemaal een handige zet, dus ik ben alleen even een stap naar voren gegaan en eventjes met een handgebaar tegen ‘m gezegd:  joh, doe nou niet. En toen keek ‘ie eigenlijk zelf ook naar die fakkels van oh nee, dat had ik eigenlijk niet moeten doen. Dus hij legt eigenlijk vloeiend legt ‘ie z’n fakkels weg en pak het volgende onderwerp uit z’n koffer en gaat met haar door. En achteraf heeft zij helemaal niks gemerkt. Maar ik denk dat dat een indicatie is wat je als DM’er soms kan doen.  Voordat het escaleert dat je iemand erop wijst dat iets niet handig is of dat iets niet slim is. En eh, om zo erger te voorkomen.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Dat is wel echt een mooi voorbeeld ja. Maar dat eh, ja, ik denk dat dat ook, als ik zelf feestjes ben, dan merk ik ook wel dat de DM’s  vaak echt een beetje op de achtergrond aanwezig zijn en eh, dus blijkbaar ook dat soort dingen voorkomen dat het wel echt heel erg tof.

 

Eva

Ik merk er nooit iets van. Dus dat is goed juist.

 

Tess

Ja en ja, om nog even terug te komen, we hadden het net over regels. Ja, welke regels zijn nou eigenlijk veel voorkomend op feestjes?

 

Eva

Ik denk dat de meeste, zeg maar de regel die je het meeste ziet, is geen foto’s of filmpjes maken.

 

Johnny

Ja. Dat sowieso. Ik kom soms wel eens mensen tegen, die willen bijvoorbeeld even een foto van hun outfit maken.

 

Johnny

Jeetje [lacht]

 

Of die denken in de kleedkamer: ik ben toch even in me eentje, dus ik maak even snel een fotootje. Dat is niet per se iets wat het feestje direct zou ontregelen. Wat we vaak proberen uit te leggen aan zo iemand is: als jij dat doet, dan mag iemand anders dat dus ook doen. Dus om zo iemand uit te leggen dat het niet leuk is als jij vervolgens jezelf ergens op een website tegenkomt met een fotootje waar je misschien toch niet zo blij mee bent. Buiten dat, het feit dat de meeste feestjes hebben dedicated fotografen rondlopen die dat best voor jou willen doen. En die kunnen een foto van jou maken en die foto alleen aan jou doorsturen, zodat die ook niet op een website komt. Dan heb je toch een mooi professionele foto van je eigen outfit.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Ja, dat is dan echt een veel beter idee. [schraapt keel] Welke regels zijn nog meer?

 

Johnny

Nou sommige feestjes die hebben een dresscode bijvoorbeeld. Die vragen de specifieke outfit eisen aan de mensen, aan de bezoekers die daar komen. Op sommige feestjes mag je bepaalde vormen van spel niet doen. Er zijn lokaties…

 

Tess

Zoals wat jij dan net vertelde. Die fakkels, dat mag ook niet overal, volgens mij.

 

Johnny

Nee er zijn zijn best locaties die dat niet toestaan. Net zo goed bijvoorbeeld als knife play. Of dat er bijvoorbeeld een specifieke plek is waar dat wel of niet mag. Of dat je bijvoorbeeld eerst iemand van het DM team zou moeten inseinen voordat je zoiets gaat doen. Eh. Dat verschilt per locatie en per feestje.

 

Eva

Ja. Er zijn natuurlijk ook feestjes waar je bijvoorbeeld in bepaalde ruimtes juist niet mag spelen.

 

Johnny

Klopt, ja, bijvoorbeeld een bar ruimte of er zijn specifieke ruimtes waar geen seks is toegestaan. Sommige mensen die combineerde BDSM met seks en dat is  allemaal verder prima. Alleen dan worden de specifieke ruimtes aangewezen waar dat dan niet gewenst is. Ja, dat, nogmaals, dat verschilt per feestje en per locatie.

 

Tess

Ja, het is altijd heel belangrijk als je naar feestje gaat om eerst even goed bij het event ook te kijken. Daar staan de regels eigenlijk altijd wel bij vermeld. Dus dat je even op de hoogte bent van wat wel en niet mag.

 

Johnny

Oh, maar we willen het altijd héél graag aan je uitleggen, als je de toch bent hoor.

 

Tess

Ja? [lacht]

 

Johnny

Ja hoor, dat doen wij zo.

 

Tess

Maar, [lacht], stel dat aan het DM’en bent en je komt iemand tegen die zich niet aan zo’n regel houdt. Ga je daar dan wel mee praten? Of ga je iemand echt er uitzetten? Hoe gaat dat dan?

 

Johnny

Nou, ik denk dat er mee praten, dat dat een goed begin is. Gewoon even even vragen aan iemand of die zich bewust is van het feit dat ‘ie een regel overtreedt. En misschien even uitleggen waarom die regel er is en dan vragen of die zich daar dan wel aan wilt gaan houden. Of in het geval van een dresscode dat ze misschien een volgende keer zorgen dat ze wel een passende outfit hebben. Of misschien hebben ze nog wel extra kleding bij zich of op sommige feestjes zijn er standjes met kleding die te koop is. Dus dan kan je alsnog je dresscode aanpassen. Dus gewoon op zoek gaan samen naar een oplossing.

 

Eva

Er zijn natuurlijk ook tal van ongeschreven regels. En eigenlijk altijd hadden we het er net al een beetje over dat ’t bijvoorbeeld niet oké is om hardop te praten, zeg maar over een spel, of misschien al bij een spel.

 

Johnny

Ja.

 

Eva

Vaak is het ook zo dat je sommige kamers, dan zit er een deur in. Negen van de tien keer mag die deur dan niet dicht. Maar sommige mensen zetten hun wagenwijd open, zo van: je mag naar binnen en je mag kijken. Sommigen zetten om op een kier en vaak is het wel zo dat als die op een kiertje staat, dan loop je niet zomaar naar binnen.

 

Johnny

Nee, nou ja, in ieder geval niet als een reguliere bezoeker. Dat is niet de bedoeling. Soms als DM ga je dan toch eventjes om het hoekje kijken of er misschien iets nodig is. Of het allemaal goed gaat, of mensen misschien alleen maar zitten bij te komen en nog niet die deur opengezet hebben. Gewoon proberen om de flow van het feest wel gaande te houden, want vaak zijn speelplekken, dat is toch een soort van premium, en er zijn mensen aan ’t wachten totdat ze kunnen gaan spelen. Dus je probeert die speelplekken zo optimaal mogelijk gebruikt worden.

 

Eva

Ja. Zijn er nog meer ongeschreven regels?

 

Tess

Oh, die zullen er ongetwijfeld zijn. Alleen ik denk dat, dat is eigenlijk zo een automatisme geworden, dat ik me niet per se nu bewust ben van die ongeschreven regels. Ik denk dat het heel goed is wat je zegt, dat je probeert geen anderen te storen in hun interactie. En dat begint dan vaak bij te hard praten. Dus ik loop regelmatig rond om mensen die in de buurt van speelruimtes ook zijn te vragen of ze dat iets zachter willen doen of dat ze naar de bar willen gaan en daar verder willen praten. Je bemoeit je gewoon niet met andermans spel, je blijft op een normale afstand. Als je speelt op een spel feest, dan denk ik dat je je er van bewust moet zijn dat er eventueel mensen kunnen toekijken. Dus dat is niet per se verboden. Kijken mag, maar dan wel op een gerespecteerde afstand.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En liever ook niet terwijl je aan jezelf zit.

 

Johnny

Nou, dat is inderdaad, dat is een van de dingen. Er zijn ook mensen die vinden het kijken naar een spel zo spannend dat ze daar bepaalde gevoelens bij krijgen. En dat is allemaal helemaal prima. Maar op het moment dat je daarop gaat acteren en aan jezelf gaat zitten, dan ben je onbewust wel een stoorzender in het spel van die anderen.

 

Tess

Ja.

 

Johnny

Dus mochten mensen daarom vragen en mochten die jou uitnodigen om je daar mee te bemoeien, dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar dat komt niet zo heel vaak voor. Dus vragen we meestal mensen die een beetje heel enthousiast worden en met zichzelf gaan spelen om daar dan mee te stoppen, omdat op de meeste feestjes dat niet is toegestaan.

 

Tess

Nee, de meeste mensen waarderen dat niet.

 

Johnny

Nee. Nou ja, nou, er zijn ook mensen die daar anderen voor uitnodigen en die dit juist wel spannend vinden, maar dat zijn vaak meer wat swinger-achtige mensen.

 

Tess

Ja.

 

Johnny

Mensen die meer met SM bezig zijn, die vinden dat meestal hinderlijk. Dus dan zorgen we dat dat, voor zover we dat kunnen, dat dat niet gebeurt.

 

Tess

Ja, altijd heel fijn als er dan een DM is die dat dan even afhandelt.

 

Eva

Klopt.

 

Eva

En ja, wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan DM’en voor jou?

 

Johnny

Ik denk dat het leuke aan DM’en is, is dat je eigenlijk helpt om de flow van een feest goed te laten verlopen. Je zorgt dat zoveel mogelijk mensen die willen spelen de kans krijgen om te spelen. Dat is weer dat het creëren van die omgeving, waar je dan met een veilig gevoel dingen kunt doen die je niet in de supermarkt kan doen, zal ik maar zeggen.

 

Tess

Ja.

 

Johnny

Dat is het leuke aan DM’en. En het minder leuke aan DM’en, maar ik denk dat dat eigenlijk min of meer standaard is voor heel veel beveiligingstaken en in dingen als politietje spelen en dat soort dingen, het is niet altijd leuk om iemand te moeten aanspreken op bepaald gedrag dat iemand vertoont. Omdat 9 van de 10 keer wordt daar toch negatief op gereageerd. Want je bent degene die iemand verstoort in zijn ding zeg maar. En dat wordt over het algemeen, logischerwijs, niet gewaardeerd. Dus het gebeurt nogal eens dat je een wat vervelende reactie terugkrijgt.

 

Tess

Ah, dat is wel naar eigenlijk. Terwijl jij offert eigenlijk je hele avond op, eh, om dingen goed te laten verlopen, dan is het eigenlijk wel lullig als mensen daar dan ook nog vervelend op reageren.

 

Johnny

Ja, maar dat is gewoon die situatie die het is. Als jij, weet ik veel, naast de stoep gaat lopen. En je wordt dan een politieagent aangesproken van mevrouw, wilt u wel op de stoep gaan lopen? Dan heb je in eerste instantie ook zoiets van Joh. Waar bemoei je je mee? En ik doe lekker wat ik wil.

 

Tess

[Lacht]

 

Johnny

Een hele normale reactie. Dat is denk ik iets wat je wel moet verwachten, ook als DM als je iemand aanspreekt. Je spreekt iemand aan op iets waar die mee bezig is. Schijnbaar iets wat hij of zij wil doen op dat moment en dat verstoort jij op dat moment. Dan denk ik dat een minder vriendelijke reactie niet onverwacht is.

 

Tess

Nee.

 

Johnny

En vaak kun je door even, door vervolgens dan uit te leggen waarom je die waarom je iemand op dat gedrag aanspreekt, voor zover iemand daar nog voldoende voor bij kennis is, kun je het gesprek over het algemeen goed beëindigen.

 

Eva

Ja. Ik heb wel echt een goed beeld gekregen over wat een DM nou eigenlijk doet op een feestje. Heb jij nog vragen Tess?

 

Tess

Nee, het is mij duidelijk. Ik vond heel tof dat je ons dit even wilde vertellen. En ja, ook hartstikke fijn dat je het wil doen, DM zijn, denk ik. Ik denk dat voor iedereen prettig is op een feestje.

 

Eva

Ik denk dat het voor mensen die nieuw naar een feestje gaan ook fijn is om te weten dat er dus DM’s zijn.

 

Johnny

Dat is één van de taken die ik ook bij een DM reken. Er zijn mensen die heel nieuw naar feestje komen en die soms best wel heel heftige dingen zien gebeuren in een spel. En dan zijn wij in de buurt om een stukje ondertiteling te geven, zeg maar. Dat iemand, hè, er wordt iemand geschopt er er wordt iemand heel hard geslagen met een zweep. En het kan best voor iemand schokkend zijn die dat niet gewend is. Die voor het eerst naar zo’n feestje komt. En dan kunnen we ook proberen uit te leggen, zo van ja, maar kijk nou naar die blik in haar ogen en kijk nou naar hoe hij naar haar kijkt en hoe ze samen bezig zijn en hoe ze op elkaar letten. En dat ze elkaar op een heel heftige manier wellicht, maar wel heel erg met elkaar bezig zijn. En zo kun je iemand, kun je hopelijk misschien voorkomen dat iemand daar een traumatische ervaring aan over.

 

Tess

[Lacht] Ik vind dat wel heel lief en denk dat dat ook heel goed is inderdaad. Omdat het op het eerste gezicht soms een beetje eng kan lijken, natuurlijk.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Nou, hartstikke tof. Super fijn dat je met ons bellen. En dank je wel, Johnny.

 

Johnny

Graag gedaan.

 

Tess

Nou, ik vond het echt super interessant om te horen.

 

Eva

Ik ook, want ik had echt wel een soort ander beeld bij een DM. En dat is nu al weg zeg maar.

 

Tess

Ja, nou ik dus ook en nu vind ik het een beetje, ja, een beetje suf. Ik ga ook op twintig jaar naar feestjes. En dat ik dan al die tijd nog helemaal niet duidelijk had wat een DM deed. Maar ik vind ook wel logisch dat je niet als DM heel erg gaat letten op hoe doet iemand in het spel? Ja, die persoon doet dat waarschijnlijk thuis inderdaad ook. En dan zit je er ook niet bij.

 

Eva

Nee, klopt, maar dat is wel het beeld dat ik had.

 

Tess

Ja.

 

Eva

En ik ben blij dat nu weg is.

 

Tess

Nu weten we het eindelijk.

 

Eva

Ja, het duurde even, maar dat weten we nu ja.

 

Tess

Maar spelen op feestjes. Ik vind dat dus echt heel erg leuk. Hoe vind jij dat?

 

Eva

Ik vind dat echt heel leuk. Het geeft, zeg maar, het is beiden leuk. Spelen privé is leuk, maar spelen op feestje dat heeft gewoon net nog iets extra’s, omdat er mensen kunnen kijken. Eh. Ik vind het ook altijd heel erg leuk als mensen kijken. Hoe meer mensen kijken, hoe leuker ik het eigenlijk stiekem vind.

 

Tess

Oh echt? [lacht]

 

Eva

Ja, dus dat vind ik heel leuk. Zeker als het  gewoon, zeg maar bijvoorbeeld een vernederingspel is, dan voel ik me al ellendig. Maar dan zijn er nog meer mensen die ook kijken en dat dan heel zielig voor me vinden. En dat maakt het nog erger. En dat vind ik leuk.

 

Tess

[Lacht] Nou ja, ik vind het inderdaad een vernederingspel, dat voegt echt zeker wat toe op een feestje. Maar ik vind het sowieso, als ik op een feestje ben, dan ik ook echt heel erg in de mood om te spelen. Juist zeg maar, ja, omdat je dan dus tussen alle Kinksters bent en je ziet andere mensen spelen. En je ziet ook die kleine dynamiek dingetjes gewoon tussen mensen die niet eens per se aan spelen zijn en dan, ooh, ik krijg daar echt zo speel zin van!

 

Eva

Ik ook. En oh, je kan nog zoveel leuke ideeën opdoen als je dan iemand anders ziet spelen en dat je denkt hé, die doet nu dit met de cane. Dat wil ik ook een keer doen of die doe ik nu dat met een zweep. Ik ben ook wel benieuwd hoe dat voelt.

 

Tess

Ja, ik doe ook heel veel inspiratie op. En ja, ik vind het altijd heel erg leuk. Maar wat ik ook heel fijn vind, is dat op een feestje, dat je daar echt van die speelruimtes hebt en dat je van die grote Andras krunize hebt, of zo’n bokje.  Weet je, alles staat er al. Je hoeft niet eerst zo van:  misschien moet die stoel wel een beetje aan de kant. En huhuhuh, weet je wel dat? Ja, het is toch heel anders dan wanneer je dat in je huiskamer of in je slaapkamer ofzo doet. Op een feestje heb je gelijk, de hele setting is goed. En ja, ik vind het ook altijd heel leuk…

 

Eva

Ja.

 

Tess

Nee maar dat je dan, maar dat je dan die geluiden van andere spelende mensen hoort. Dat je dan zwepen hoort en [lacht] af en toe dat je iemand  zo auw hoort gillen, ofzo.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Dat vind ik echt super sfeefverhogend, om dat op de achtergrond te horen van als ik zelf bezig ben.

 

Eva

Klopt dat vind ik ook. Weet je nog trouwens hoe jij het vond om de eerste keer te spelen op een feestje?

 

Tess

Ja! Dat was ook dus echt mijn allereerste feestje. En dat was het allereerste jongeren feest ooit dat er werd georganiseerd.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En ik vond het doodeng en ik had een ander BDSM stel ontmoet al en dus mijn eigen partner. Verder had ik nog nooit BDSM’ers ontmoet. Alles aan die hele situatie was gewoon echt vreselijk eng. En toen had dus die dominant die ik toen had bedacht: ja dan gaan we ook nog spelen! En ik dacht echt van nou ben je gek ofzo?! [lacht]

 

Eva

[Lacht]

 

Tess

Ik vond het zo eng, maar uiteindelijk vond ik het super gaaf en ben ik ook blij dat we dat gelijk de eerste keer gedaan hebben. Want ik weet hoe ik zelf ben en als ik het dan niet gedaan, dan was het nog erger geworden en dan was het een nog groter ding geweest. En nu hadden we het gewoon gelijk gedaan en ik vond het echt, weet je in die tijd vond ik het al eng als ik bijvoorbeeld op de grond zat voor hem en dat iemand dat dan zou zien. Dat vond ik al heel oncomfortabel en eng om te delen met anderen.

 

Eva

Oh ja!

 

Tess

Dus ja, kan je dan nagaan als je daar dan in één keer zo halfnaakt staat en je wordt geslagen enzo. Ik vond wel echt heel eng.

 

Eva

Ja, dat kan ik me heel goed voorstellen.

 

Tess

En jij dan?

 

Eva

Nou, ik weet nog, ik vond het eigenlijk helemaal niet zo heel erg leuk, de eerste keer.

 

Tess

Ahh!

 

Eva

Want ik was heel erg afgeleid door iedereen om me heen, want ik had nog nooit gespeeld in een feestjesomgeving.

 

Tess

Ooh ja.

 

Eva

Dus er gebeurde zoveel om me heen dat ik helemaal niet gefocust was op mijn speelpartner. Dus alles deed extra veel pijn. En ik was een beetje geïrriteerd en ik vond het, ik vond het niet heel, heel erg fantastisch. Dat werd echt beter naarmate ik vaker naar feestjes ging, zeg maar.

 

Tess

Oké!

 

Maar ik weet nog wel dat ik jou zag.

 

Tess

Oh echt?

 

Eva

Ja, maar toen kenden we elkaar nog helemaal niet. Spraken we elkaar nog helemaal niet. Maar ik kende jou wel!

 

Tess

[Lacht]

 

Eva

Als in: ik zag jou heel vaak op fetlife. En toen dacht ik: Oh daar is Tess!

 

Tess

Oh echt? [lacht] Zo famous!

 

Eva

Ja, ja, maar echt, dat weet ik nog heel goed.

 

Tess

Oh wat grappig.

 

Eva

En wat is er anders aan spelen op een feestje dan thuis spelen?

 

Tess

Ja, alles zou ik echt bijna zeggen. Inderdaad, wat jij ook noemde van soms is het wat moeilijker om je te concentreren omdat er zo veel om je heen gebeurt. Dus ja, ik denk de omgeving kan zowel wel iets toevoegen als storend zijn. En dat hangt van het feestje af. En hoe de sfeer is, maar ook voor mij heel erg van hoe ik zelf ben en hoe hoe geconnect ik eigenlijk ben met mijn speelpartner. En eh ja, wat we net ook zeiden, publiek kan kan ook echt iets toevoegen in een spel. En ja, dat je weet dat er mensen kijken. En ja, het is een hele andere omgeving, dus voor mij is het op een feestje eigenlijk wel soort van makkelijker denk ik om te spelen, juist omdat alles daar wel klaar voor staat. En ja

 

Eva

Ja.

 

Tess

Ik vind het een beetje moeilijk te omschrijven. Maar het voelt logischer ofzo om daar te spelen.

 

Eva

Ja ,omdat er natuurlijk ook heel veel mensen zijn die hetzelfde willen als wat  jij wil. Als in, ze willen ook allemaal een BDSM spel spelen. De meesten.

 

Tess

Ja.

 

Eva

Het voelt zo van je  komt echt een soort warm bad binnen. Van yay, iedereen wil dit, en het is leuk en fantastisch is er niks is gek.

 

Tess

Ja, terwijl als je thuis privé speelt, dan kan het soms wat intiemer voelen. Juist omdat je dan helemaal geen rekening hoeft te houden met dat andere mensen het zien of wat ze misschien daarvan denken.

 

Eva

Klopt

 

Tess

Of als het heel heftig is dat ze misschien inderdaad denken van oohh gaat dat wel goed? Dus dan, thuis voelt het misschien wel wat intiemer, soms?

 

Eva

Ja, mee eens.

 

Tess

Ja, ik vind het wel, k vind het lastig om te zeggen wat is er nou anders? Juist omdat ik van allebei best wel voordelen zie. Dat ik denk maar dat is heel fijn aan thuis spelen,  en ooh maar dat is heel fijn aan op feestjes spelen. Dat het bijna daardoor niet vergelijkbaar voelt ofzo.

 

Eva

Nee. Dat is het ook niet. En gelukkig hoeft het ook niet, want het kan allebei.

 

Tess

Ja, je kan gewoon, tenminste, niet iedereen kan thuis spelen natuurlijk. Maar ja, als het kan dan is natuurlijk hartstikke fijn. En ja, ik vind spelen altijd leuk. [Lacht] Waar dan ook.

 

Eva

Ja ik ook. [lacht]

 

Tess

Ja, ik ben wel iemand die makkelijk overal kan spelen ook. Ik ben ook al eens op feestjes geweest dat ik dacht van ooh ik vind bijvoorbeeld dat ik denkt oh dit niet helemaal mensen die ik leuk vind hier, of ik vind er is veel te veel licht, dus het is niet zo sfeervol. En alsnog kan daar gewoon prima spelen, maakt me echt niet uit. [lacht]

 

Eva

Nou ja, da’s wel knap. Dat kan niet iedereen.

 

Tess

Ja, zo ben ik. Maar ja, ik kan dat wel. Ik kan de omgeving wel ook makkelijk uitzetten. En ehm, als het een goed spel is dan, eh, voor mij verdwijnt wel echt de hele wereld er omheen. Dus dan merk ik ook helemaal niet meer waar ik ben.

 

Eva

Nee.

 

Tess

Dus dan is dat minder relevant.

 

Eva

Ja zeker. Hee. Wat is jouw jouw favoriete feestje? Heb jij eigenlijk al een beetje gezegd aan het begin he?

 

Tess

Oh ja, thema feestjes? Maar op dit moment zijn er volgens mij geen thema feestjes. Laatste tijd waren die er al niet echt. Maar een feestje wat ik echt al jarenlang heel erg leuk vind is ja, waar waar Johnny ook DM is, op de Show Boat. Manita’s eh, Fetish Play Party. Ik vergeet altijd de naam. Volgens mij heet het Fetish Play Party.

 

Eva

Volgens mij ook, ja.

 

Tess

Daar kom ik echt al jaren. En dat is echt zo een feestje wat gewoon altijd leuk is. En dat is zo’n hele constante factor in de BDSM scene en die vind ik altijd leuk.  En een wat nieuwer feestje wat ik ook super leuk vind is The Mean Time.

 

Eva

Hmhm.

 

Tess

In Amsterdam. In een gay bar is dat eigenlijk. Die heeft echt zo’n unieke sfeer en zo een tof publiek. En ik vind organisatoren ook heel erg tof. Ja, dus dat zijn denk ik op dit moment wel eh, mijn favoriete feestjes. En die van jou?

 

Eva

Nou, ik moet zeggen dat ik een hele tijd niet naar feestjes ben geweest. En ik begon net weer naar een feestje te gaan en dat was eh, Filthy sinners. Dat is in een… Is ’t een eh…

 

Tess

Een Parenclub.

 

Eva

Is het een parenclub, ja?

 

Tess

Ja.

 

Eva

Super mooie locatie, georganiseerd door superleuke mensen en was echt een super tof feestje. Het was geloof ik in februari.

 

Tess

Ja.

 

Eva

En de volgende zou ergens in augustus zijn, maar helaas kon dat nu niet doorgaan. Dus ik ben heel erg aan het hopen dat het snel voorbij is. En dat we daar weer heen kunnen, want het was echt fantastisch. Heel leuk. feestje.

 

Tess

Filthy Sinners was echt wel heel goed feestje, ja, zeker.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En wat ik me ook afvroeg, heb je nou ook, want dat heb ik altijd op feestjes. Dat dat ook echt dé plek is om nieuwe mensen te leren kennen.

 

Eva

Klopt. Ik heb jou leren kennen!

 

Eva

Jaaa! [lacht]

 

Eva

Op feestjes. Dus daar ben ik heel erg blij mee. Dus je kan echt op feestjes gewoon een hele groep, ja, mensen leren kennen. Als je vaker naar feestjes gaat kom je vaak wel een beetje dezelfde mensen tegen. En dan kun je daar ook echt echt heel erg goed bevriend mee raken. En dan ga je vaak ook over naar privé feestjes enzo, dat word je thuis uitgenodigd en dat soort dingen. En ja dan, dan maak je gewoon echt een hele grote groep vrienden. Je kan natuurlijk gewoon op mensen afstappen en zeggen: hoi, ik ben Eva en ik ben nieuw, of: ik zie jou vaker en eh, ik wil gewoon hoi zeggen. Nou ja, dan heb je al een contact en dan gaat het vanzelf.

 

Tess

Ja, ik had dat van tevoren dus eigenlijk nooit bedacht, dat BDSM-feestjes, dat dat ook zo een een sociaal gebeuren zou zijn. Ik had van tevoren echt allemaal kinky beelden in mijn hoofd, maar ik had nooit gedacht dat er ook zo veel gekletst zou worden en dat ik er vrienden zou maken waarmee ik dus ook buiten BDSM, gewoon, ik bedoel wij gaan ook samen naar de sauna…

 

Eva

Ja.

 

Tess

en winkelen enzo. Ik had nooit gedacht ehm, dat ik dat soort vriendschappen ook daar op zou doen.

 

Eva

Ik ook niet!

 

Tess

Ik vind dat echt heel waardevol. Zelfs als ik geen speelpartner zou hebben, zou ik alsnog naar feestjes gaan. Gewoon voor het sociale aspect.

 

Eva

Ja ja, dat kan zeker.

 

Tess

Maar ik vind het echt veel leuker dan gewoon uitgaan in de kroeg of de disco ofzo. Een BDSM feestje vind ik, ja, zoveel leuker.

 

Eva

Het is, het geeft iets extra’s.

 

Tess

Ja, maar ja, wij zijn ook gewoon hele leuke mensen. [lacht]

 

Eva

[Lacht]

 

Tess

Ik denk dat we alles wel voor nu hebben besproken wat we kunnen zeggen over feestjes. Er valt natuurlijk nog veel meer over te zeggen. Maar ja, dan wordt deze aflevering echt te lang, ben ik bang.

 

Eva

Klopt. Misschien komt er nog een keer een feestjes 2 0 aflevering.

 

Tess

Ja, want vorig seizoen hadden we Sanne en Karlijn een keertje te gast, en die zouden wij mee hebben naar een feestje. Maar ja, toen kwam corona. En nou ja, na corona gaan we dat zeker nog doen.

 

Eva

Ja.

 

Tess

En dan gaan we met we hun nog een keer praten over hoe hun eerste feestje dan geweest is.

 

Eva

Jaha!

 

Tess

Is ook iets om naar uit te kijken. Dat hebben we toch nog een beetje feestjes deel twee wat er nog aan zit te komen.

 

Eva

Ja, dat gaat er zeker komen.

 

Tess

Voor nu, bedankt voor het luisteren. Volg ons ook op Instagram onder de naam Meet the Kinksters, we zitten onder die naam ook op fetlife en we vinden het superleuk als je een reactie achterlaat. Hoe je de aflevering vond, hoe jij denkt over feestjes of als je een onderwerp weet waar we het echt een keer over moeten hebben. We vinden alles leuk om te horen, ook als je tips hebt. Nou en dan zijn we er volgende maand weer.

 

Eva

Yes! Tot volgende maand!

 

Tess

Doeg!

 

Intro

It, it, it was, unbelievably painful.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
0
We vinden het leuk om wat van je horen. Laat een reactie achter!x

Pin It on Pinterest

Share This