intro

First of all, what went through my mind, is how stupid am I to actually volunteer for this.

 

Tess

Je luistert naar de podcast meet the Kinksters, waar we  je meenemen in de wereld van de BDSM. Meesteresen, slaafjes, pijn lust, zwepen. BDSM kelders.

 

Eva

Of valt het allemaal wel mee? In deze podcast praten wij met de echte Kinksters.

 

Eva

Meet the kinksters.

 

intro

It it it was, unbelievably painful.

 

Eva

Hai en superleuk dat je luistert naar

 

Tess

meet the kinksters.

 

Tess

Vandaag gaan we het hebben over edgeplay. Bij edgeplay dachten wij gelijk aan Bas. Want ja, Bas staat in de BDSM scene wel een beetje bekend als dé edgeplayer, ook omdat hij daar ook workshops over geeft: over breathplay en knifeplay. Bas, echt superleuk dat je er bent vandaag. Zou je jezelf voor kunnen stellen?

 

Bas

Dankjewel dat ik dat ik er mocht zijn vandaag. Ik heb er naar uitgekeken.

 

Eva

Leuk!

 

Bas

Ik ben, ik ben Bas. Ik ben 33 jaar en ik kom uit Zuid-Holland, bijna Noord-Holland en ja, jullie hebben gelijk. Ik vind edgeplay hartstikke leuk om te doen inderdaad.

 

Eva

En hoelang zit je al in de BDSM scene?

 

Bas

Ik, ik weet het niet helemaal zeker, maar ik geloof dat ik bijna mijn tiende jaar in ga.

 

Tess

WOW! Jubileum!

 

Bas

Ik denk het wel!  Feestjestijd.

 

Eva

Ja!

 

Bas

Met z’n drieën.

 

Tess

Ja, dat zou effe leuk zijn. *lacht*

 

Bas

*lacht*

 

Tess

Maar edgeplay, ik denk dat niet iedereen weet wat daarmee bedoeld wordt. Hoe zou jij dat omschrijven, Bas?

 

Bas

Ik denk dat de beste samenvatting die kan geven is: alle alle spel soorten binnen BDSM waar een verhoogd risico aan zit.

 

Eva

Ja, precies.

 

Tess

Ja, ik denk dat dat wel een duidelijke omschrijving is. Ik had er zelf ook over nagedacht. En Eva ik had het er ook over gehad en ik vond het best lastig om het te definiëren. Maar ik denk dat dit echt een mooie definitie is.

 

Eva

Ja, er zijn natuurlijk superveel verschillende soorten edgeplay en we hadden het net al even genoemd: knifeplay, breathplay. Ja, kunnen we er nog meer opnoemen?

 

Tess

Ja, ik denk needleplay. Dus met naalden die dan door de huid worden geprikt. Ik denk dat dat misschien ook wel onder edgeplay valt. Of dat veel mensen dat in elk geval zo zien.

 

Bas

Van de week een kick woord voor geleerd. Dat heet pikarisme heet dat. Ja, dat betekent de opwinding van dingen door mensen heen steken. Dat geldt voor naalden. Dat geldt voor nietjes. Dat geldt voor messen. Geldt voor pennen, voor piercen. Dat geld voor dat allemaal.

 

Tess

Oh, wat een goeie. Ik wist dat helemaal niet dat dat zo heette.

 

Eva

Ik ook niet.

 

Bas

Ik was ook 33 jaar oud toen ik daar achter kwam hoor.

 

Tess

Ik was 40. *lacht*

 

Bas

*lacht*

 

Tess

Ja en fireplay is denk ik ook wel iets waar best wel wat risico’s bij kunnen komen kijken.

 

Eva

Ja, en waterboarding denk ik, hoort er ook wel bij. En het is best wel heftig.

 

Tess

Ja ik vind, waterboarding denk ik dat veel mensen, zeker die nog niet echt misschien bekend in de BDSM scene, of die meer aan soft BDSM doen, dat die wel denken van: waterboarding, wow! Dat is toch zo’n martel techniek zeg maar. Ik vind dat wel heftig.

 

Eva

Ja zelfs zelfs wij vinden het heftig.

 

Bas

Ja is is het ook gewoon. Kijk je simuleert op bijzonder effectieve wijze simuleer je de verdrinkingsdood. Dat is wat je eigenlijk aan het doen bent op het moment dat je gaat waterboarden. Maar het is best wel, best wel een topic, want er zijn echt hele subculturen, zelfs buiten de BDSM scene om, die dat voor het plezier doen.

 

Eva

Hè? Echt waar? Ik ben echt zo verbaasd.

 

Tess

Nou ja, het geeft wel echt een kick, natuurlijk, denk ik als je… Tenminste, ik heb het zelf ook wel een keer geprobeerd. Ja, ik kan me wel heel goed voorstellen dat echt een kick is om dat dan….

 

Eva

Ik vond dat ook. Ik heb het ook een keer gedaan, maar ik kan me niet voorstellen dat misschien het enige is wat je dan… zou doen.

 

Tess

Ja, ik wil het ook niet nog een keer. *lacht*

 

Eva

*lacht*

 

Bas

*lacht*

 

Eva

Ik twijfel nog.

 

Bas

Veel gehoorde tekst in Guantanamo Bay ook:  dat heb ik liever niet nog een keer. *lacht*

 

Eva

*lacht*

 

Tess

Nee! Rood! Rood! Stop! *lacht*

 

Eva

Ja, laten we het in elk geval nu eventjes hebben over knifeplay, want ik denk dat bijvoorbeeld knifeplay en breathplay zijn misschien de dingen die het meest voorkomen op het gebied van edgeplay denk ik? Of niet?

 

Tess

Eh, denk ik wel, maar misschien is het handig om eerst nog even te hebben over RACK, over Risk aware consensual kink, voordat we daar wat dieper op ingaan.

 

Eva

Oh ja!

 

Bas

Prachtig!

 

Eva

Ja. En ik kende dat helemaal niet, dus leggen jullie dit nou eens aan mij uit.

 

Tess

Ja, RACK staat dus voor risk aware consensual kink. En dat gaat er dus om dat je van tevoren bewust bent van de risico’s die je neemt. Dus als je bijvoorbeeld breathplay gaat doen, dat je dan wel bewust bent van joh, er kan wel iets mis gaan en je zou er zelfs misschien aan kunnen overlijden. En dat je dus wel goed informeert voordat je er aan begint en dat je dan op die manier dus consent, instemming kan geven voor wat je gaat doen. Dat is een beetje, ja, hoe ik het zie. Zeg ik dat zo goed? Wat vind jij Bas?

 

Bas

Ja, ik, ik ben het daarmee eens. Ik vind het, ik vind het een geweldige term. Het is inderdaad Risk Aware Consensual Kink. Ben je je bewust van de risico’s en geef je daar consent voor? Dat je bewust ben van de risico’s betekent vaak ook dat je helemaal niets aan de risico’s kan doen. Maar het is wel mooi dat we er een term voor hebben waarmee we kunnen werken.

 

Tess

Ja. Hoe zorg je daar dan eigenlijk voor dat je risk aware bent of wordt?

 

Bas

Ik denk dat de allerbelangrijkste factor is dat je altijd aanneemt dat je niet alles weet. Ten alle tijde een feilbaar mens bent en hoe veel verstand je er ook van hebt, dat je, dat nog steeds mis kan gaan. En als je hele leven niks anders doet en je echt heer en meester over, over over het soort spel wat je doet, dan verdwijnen de risico’s niet. En ik denk dat ervaring de grootste vijand is van je risk awareness. Ik zie vaak mensen die net begonnen zijn meer risk aware zijn dan mensen die het al twintig jaar doen, terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn.

 

Tess

Ooh, omdat ze dan gewoon denken: nu kan ik dit heel goed en dat ze dan wat minder scherp zijn?

 

Bas

Ja. Het gaat al twintig jaar goed, dus mij gaat niks gebeuren. Dat is waar het mis gaat natuurlijk.

 

Tess

Ja, en ik denk dat het ook van tevoren belangrijk is, als je dit soort activiteiten gaat doen, om daar ook wel informatie over op te zoeken, zodat je ook daadwerkelijk weet wat er dan mis kan gaan. Dat je als je knifeplay gaat doen, dat je dan misschien… Ja, hangt er een beetje vanaf…Je kan natuurlijk altijd per ongeluk iemand snijden en dan zijn er natuurlijk plekken waar je dat liever niet wil denk ik.

 

Bas

Zeker.

 

Eva

Maar waar? Waar vind je deze betrouwbare informatie?

 

Bas

Dat is heel erg lastig en er gaan heel veel discussies rond. Ik denk dat je het best kan vergelijken met je EHBO cursus. Mensen die EHBO cursus gedaan hebben of mensen die al een tijdje het bezit zijn van EHBO diploma’s. Die weten ook dat die opleiding die ze destijds gehad hebben voor de EHBO diploma anders is dan dat die nu is. Die veranderen namelijk. We krijgen nieuwe informatie waardoor bepaalde behandelingen anders worden. Dat geldt voor Kink net zo. Daar krijgen we constant nieuwe informatie waar je weer naar kan handelen. Het moment dat je denkt dat je klaar bent met leren, dan zit je eigenlijk mis. Er is altijd informatie te krijgen. De meest betrouwbare informatie, gek genoeg, want ze vragen wel eens, ik zie het wel eens op het bekendste kinky forum, op fetlife, zie ik wel eens mensen met twintig jaar ervaring vertellen hoe ze het doen. En dan iemand vragen: maar je bent toch geen dokter? Ik mag hopen dat het geen dokter is, maar iemand die verstand heeft hetgeen wat hij doet.

 

Eva

Ja.

 

Bas

Ik denk dat de mensen met ervaring belangrijke bronnen van informatie zijn. Maar neem het nooit aan. Ook wat ik zeg, niet als de absolute waarheid. Want doe je eigen onderzoek en blijf ontwikkelen en ook vragen stellen aan je huisarts. Ja echt prima. Als je op een gegeven moment denkt van joh, loop ik een bepaald risico met dit?

 

Tess

Ja, ik denk dat het inderdaad, je moet zelf informatie zoeken en je kan op Fetlife natuurlijk ook informatie vinden, maar als het gaat over over andere dingen. Vaak denk ik dat je gewoon op internet ook heel veel informatie kan vinden. Ja, hangt er net vanaf wat je wil weten natuurlijk.

 

Eva

Is zo.

 

Tess

Ja. Oké. Maar, nou ja, knifeplay. Ik denk dat we er wel in kunnen gaan duiken.

 

Eva

Ja, want wat is knifeplay nou precies? Kun je dat uitleg, Bas?

 

Bas

Ja, knifeplay is het spel wat je speelt met een mes en een partner. En dat mes kan verschillende doelen dienen. Het kan dienen als bedreiging, dus dat je juist expres angst op wil wekken. Het kan dienen als een dwangmiddel, dus dat je het gebruikt om iemand in de positie te krijgen die je hebben wil. Simpelweg omdat als die de andere kant op beweegt dat je mes gaat, dan snijdt ‘ie eigenlijk zichzelf indirect. En het kan natuurlijk gebruikt worden om bewust in mensen te snijden als dat je ding is.

 

Tess

Ja, en noem je dat dan ook cutting als je echt gaat snijden? Of ehm?

 

Bas

Ja ja, dat heet inderdaad, de term die we daarvoor gebruiken is inderdaad cutting, oftewel wel gewoon snijden.

 

Tess

Ja. Ik dacht vroeger altijd dat dat knifeplay eigenlijk automatisch in hield dat je dan ook gesneden werd. Of als je de dominant bent…

 

Eva

Ik ook! Ik dacht dat ook!

 

Tess

Dat je dan ook ging snijden. Maar ja, maar nu weet ik dat er, meestal gebeurt dat niet, toch?

 

Bas

Ieder z’n ding. Maar ik snij bijvoorbeeld zelden in mensen. Ik vind het veel leuker om dat als er als dreiging te doen…

 

Eva

*lacht* Dit is echt fantastisch zo’n uitspraak. *lacht*

 

Bas

Zinnen die niet vaak gehoord zijn, he.

 

Eva

Nee, nee, maar dat is toch leuk! *lacht*

 

Tess

Voor mij zou dat het juist wel spannend maken. Want als je dat met iemand doet en je weet al: nou deze persoon gaat mij toch sowieso niet snijden. Tenzij het een ongelukje of zo is. Maar dan is het wel leuker als je een wee van, nou ja, je weet het niet helemaal zeker of dat hij het niet doet. Dat maakt het wel spannend, vind ik.

 

Eva

Ja zeker, dat ben ik helemaal met je eens. Maar hoe begin je met knifeplay? Stel dat je beginnend bent en je zegt: ik wil knifeplay doen.

 

Bas

Ja, als je als je denkt van ja, ik wil dat echt, blijf dicht bij jezelf, van waar jij comfortabel mee bent en niet wat je partner graag wil. Want messen zijn nogal gevaarlijke dingen. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Blijf binnen je eigen grenzen opereren, ook als je partner meer wil. Dat geldt natuurlijk twee kanten op, van de dominant naar de onderdanige, maar ook de ontvanger naar de gever toe. Andersom precies zo, blijf binnen je eigen grenzen.

 

Eva

En het is natuurlijk ook zo dat je daarover moet communiceren. Want als je als stel zegt: ik wil knifeplay doen! En de ene die heeft in zijn hoofd dat die bang gemaakt gaat worden en de ander die denkt ik ga snijden. Dan zit je natuurlijk al in een spel dat je denkt: we zijn toch niet helemaal… We zijn niet helemaal over eens, zeg maar.

 

Bas

Juist. Dat zou jammer zijn.

 

Tess

*lacht* Dat zou eker jammer zijn. Maar kun je dat eigenlijk met elk soort mes doen? Of is daar ook nog iets waar je dan op moet letten?

 

Bas

Ja, ik ik… Je hebt echt duizenden verschillende messen. We kunnen, we kunnen echt…. Maak me gek en doe nog veertig podcasts over het soort messen wat je allemaal hebt. Dat gaan we lekker niet doen. Ik zou in de basis adviseren om je mes ofwel heel bot, ofwel heel scherp te kiezen. Want als die heel bot is, dan weet je zeker dat je niet gaat snijden. En als die heel scherp is, weet je zeker dat je het wel gaat doen. En alles ertussenin is onvoorspelbaar.

 

Eva

Oh! Ja!

 

Bas

Ja, op het moment dat er een onvoorspelbaarheid in zit, kan je zelf niet meer met zekerheid zeggen, hoe dat mes zich gaat gedragen. Als je kiest voor een heel scherp mes, zorg dan ook dat die scherp blijft. En leer hoe je om moet gaan met het wapen dat je handen hebt, of met het gereedschap dat je in handen hebt. Ik zou altijd gaan voor een opvouwbaar mes en ik zou aanraden om dat ding echt gewoon constant in je handen te hebben voordat je er keer mee gaat spelen. Ga lekker Netflix kijken. Bingewatch die hele serie die je vet vindt en loopt de hele tijd met het mes te spelen.

 

Eva

Wat een goede tip.

 

Bas

En wat er zeker weten gaat gebeuren, is dat je een keer dat ding per ongeluk dichtklapt op je vingers. En wat er zeker gaat gebeuren is dat je een keer pleisters nodig. En dan leer je echt verdomd goed wat de risico’s zijn van zo’n ding in je hand. Want dat ga je ook bij je partner doen.

 

Eva

Wat een goede tip.

 

Tess

Ja. Hee, en wat vind jij nou zo leuk aan knifeplay?

 

Bas

Oh, verschillende dingen. In alle eerlijkheid vind ik het echt fascinerend om, en ik word er niet per se geil van, dat is het niet, maar ik vind het fascinerend om iets door iemands huid heen te steken. Ik vind het zo lekker invasive. Zo zo geweldig, zo’n persoonlijke ervaring vind ik dat. Ik word, dus ja, ik word daar niet opgewonden van. Maar de emotionele reactie die ik op terugkrijg, daarvan wel.

 

Tess

Oké.

 

Bas

Oprechte angst of extase of vluchtgedrag. Vechtgedrag. Dat vind ik allemaal wel heel vet. Daar word ik wel opgewonden van, dat vind ik leuk.

 

Eva

En jij Tess?

 

Tess

Ja ik, k hou er heel erg van om bang te zijn. En nou ja, als je ergens bang voor moet zijn, dan is dat wel voor een mes, denk ik. Dus ja, ik vind, ik vind dat gewoon, het gevoel zeg maar dat die ander dan echt zo’n machtspositie heeft over mij. Dat vind ik ik er denk ik het leukst aan, ja. En jij?

 

Eva

Ik zit te denken. Ja ik vind, bang zijn vind ik vind ik ontzettend tof. Maar ik vind het voornamelijk heel tof dat ik merk hoe mijn lichaam daarop reageert. Dus dan, als iemand met een mes bezig is, dan beweeg ik niet. Ik verstijft helemaal. Dus iemand kan dan best wel heel veel met mij doen, want ik, ik durf gewoon niet te bewegen omdat ik denk: als ik een verkeerde beweging maak, dan doe ik het zelf.

 

Tess

*lacht* Ja.

 

Eva

Dat vind ik eng! En leuk.

 

Tess

Ik hou ervan.

 

Bas

Allebei jullie reacties zijn prachtig.

 

Tess

Ik krijg er nu helemaal zin om te gaan knifeplayen ook echt.

 

Bas

Ja! *lacht* Even voor de gezelligheid!

 

Eva

Ja, ik ook!

 

Bas

Nou ik ook. *lacht*

 

Tess

Ja, heeft iemand van jullie ook nog een hele toffe ervaring met knifeplay? Dat je denkt dat was echt leuk. Of misschien juist helemaal niet?

 

Eva

Jij moet eerst, Bas.

 

Bas

Oh, ja, ik heb helemaal niemand gesneden. Maar we waren een weekendje weg, toen het nog kon met lekker veel mensen weet je wel. Toen hadden we een weekendje georganiseerd en het was met vier vrienden. En we hadden dus gezegd je mag komen, daar mag je je voor opgeven, en kiezen wij jou uit om daar dan bij te mogen zijn. Super fancy hadden we dat gemaakt. Want ik, ik verzorgde alle maaltijden. Dat was allemaal goed en allemaal fantastisch en noem maar op. En er was een heel leuke vrouw, een goede vriendin van me, die was toen mee. Ik wist toen nog niet dat het een hele goede vriendin ging worden, want dat was eigenlijk de eerste keer dat ik haar zag.

 

Tess

Oh wow.

 

Bas

En die kwam dus eigenlijk voor mij, want ik had nog nooit een woord met haar gewisseld, kwam ze dus wel naar dat weekendje toe. En het was sowieso een prachtige verschijning. Ik was gelijk een beetje onder de indruk van haar als persoon. En toen hebben we samen met messen gespeeld. Maar ik had er twee vast en ik heb haar met die messen, heb ik haar allemaal kanten opgestuurd. Het was meer een soort erotische dans aan het worden, dan dat ik bezig was met snijden. Puur met die twee messen dat meisje alle kanten op sturen waarop ik haar hebben wilde. Naar de vloer toe en weer recht overeind en alles daartussenin. Met al die mensen die eromheen zaten te kijken. Het was helemaal stil. Ja, dat was wel hot was dat.

 

Tess

Oh, dat klinkt ook wel echt heel gaaf.

 

Eva

Ja, was kicken.

 

Tess

En jij? Eva, heb jij ook een knifeplay ervaring die je wil delen?

 

Eva

Ik zit er echt over na te denken, maar ik denk dat ik het allerleukste vind, als ik een een mes op mijn keel krijg, zeg maar. Ik merk dat ik het ongemakkelijk vind om dit soort dingen hardop te zeggen. Maar dat vind ik dus heel erg leuk. Omdat ik dan dus dan echt denk: Oke, deze persoon kan nu echt alles met mij doen.

 

Tess

En ik ben eigenlijk heel benieuwd waarom je het ongemakkelijk vindt om te zeggen.

 

Eva

Nou, ik weet niet. Ik denk dat ik het heel kwetsbaar vind om te zeggen. Ik had er dus niet over nagedacht. Nu zijn we aan het opnemen en nu vind ik dat dus ineens heel kwetsbaar en ongemakkelijk. Maar ja, ik vind dat wel.

 

Bas

Oh ik snap dat wel, Eva. Ik, ik denk dat van de acht of negen mensen waarmee ik dan echt wel naar het randje van de edgeplay gegaan ben, heb ik eigenlijk hetzelfde gevoel als wat ik nu bij jou heb. Dat ze het heel moeilijk vinden om zeggen van eigenlijk vind ik dat lekker. Eigenlijk vind ik dat fijn.  Want het is nogal fucking intiem, is het niet? Eigenlijk vind ik het lekker om een mes op mijn nek te hebben. Ja, Jezus, dat is nogal heftig om te zeggen.

 

Eva

Nou dat! Ja, dat vind ik dus ook.

 

Tess

Wel fijn dat je het wil delen dan, met ons.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Met iedereen die luistert.

 

Eva

Maar goed, jij, Tess. Vertel.

 

Tess

Nou ja, ik wil wel een wat minder leuke ervaring delen eigenlijk. Dat was een keer met iemand die ik toen speelde en die had net een nieuw mes. En daar had hij dus nog niet, met eh, niet zo veel mee genetflixt zeg maar. Dus die ging daarmee gewoon over mijn arm en die trok daar gewoon heel zachtjes wat streepjes. En nou ja ik dacht van oeh leuk, spannend, spannend. Maar ja, echt, een paar minuten later, toen zag ik dus dat er echt allemaal sneden in mijn arm zaten, terwijl dat helemaal niet de bedoeling was. Dus dat was echt… Ja, ik weet niet of jij dat fenomeen kent Bas, en daar wat over kan vertellen?  In eerste instantie zag je gewoon alleen maar een heel licht krasje en daarna bleek dat het echt open was gegaan en was gaan bloeden. Ik vond dat wel naar, ook omdat ik heel snel littekens krijg. En het was dus echt op mijn arm. Dus ja, dat vond niet heel fijn.

 

Eva

Nee.

 

Bas

Rot om te horen Tess, maar je slaat de spijker op z’n kop. Het is echt waar, hij heeft er niet mee genetflixt.

 

Tess

Nee.

 

Bas

Net als dat je een nieuwe zweep koopt of een nieuwe auto of een nieuw whatever. Je moet even weten hoe dat ding werkt. Je kan er niet van uitgaan dat je dat gelijk zomaar weet. Dus wat die wat ie gekocht heeft is gewoon een goed scherp mes van een hoge kwaliteit. Het zijn hele mooie dunne lijntjes die gelijk gaan bloeden.  Dus het ding is hemeltje scherp. Superdun. Perfect stuk gereedschap. Alleen je moet het wel weten.

 

Tess

Maar het duurde dus echt eventjes, ik denk wel een minuut ofzo, voordat het ging bloeden.

 

Bas

Dat is ook volkomen normaal. Je huid  bestaat uit een aantal lagen en als je door de opperhuid heen gaat is er in principe niks aan de hand. Maar als je dan één laagje lager zit dan dat, dan heb je dus wel een beschadiging waar jouw witte bloedlichaampjes op willen reageren. Die racen daar naartoe om dat te gaan fixen, omdat je simpelweg een beschadiging opgelopen hebt. Is kicken dat ze het doen.

 

Tess

Ja, gelukkig!

 

Bas

Maar dat gaat bloeden want dan gaan ze dat dichtmaken door middel van een korstje. En als ze dat niet helemaal netjes voor elkaar krijgen, en dat is afhankelijk van heel veel dingen, dan heb je dus kans op een litteken. En niemand wil een permanent litteken van een spel dat de eerste keer, of een pick-up play ofzo. Dat is verschrikkelijk. Ik zou, ik zou het liefst littekenloos iedereen achterlaten. Toch wel, na mijn spel.

 

Tess

Ja ja, dus dat is ja. Ik schrok er ook best wel van. En ik dacht ook wel, ja op je arm. Is ook zo, zo zichtbaar ook. Dus ja, dat zijn wel dingen waar je inderdaad mee uit moet kijken. Dus daarom vind ik jouw Netflix tip ook wel echt heel…

 

Eva

Ik vond het ook echt een hele goede tip.

 

Tess

Ja.

 

Eva

Maar waar je nou niet persé een litteken van kan krijgen, maar wat wel heel gevaarlijk is: breathplay. Daar moeten we het ook even over hebben. Want. Want wat is het precies?

 

Bas

Breathplay is is het wegnemen van zuurstof, dan wel wegnemen van de functie waarmee zuurstof naar je hersenen getransporteerd wordt?

 

Tess

En hoe kan je dat doen?

 

Bas

Er zijn een aantal manieren. We kunnen ehm, je kan iemand verstikken. Of je kan iemand verwurgen. En iemand verstikken betekent simpelweg: we zorgen dat er geen lucht meer de longen ingaat. En verwurgen betekent: we zorgen dat er geen bloedtoevoer meer plaatsvindt naar de hersenen toe.

 

Tess

Oké. Dus zeg maar praktisch gezien moet ik dan denken aan bijvoorbeeld een hand over je neus en je mond en je keel dichtknijpen. Denk ik? Qua verschillende soorten?

 

Bas

Ja. En je kan je kan iemand zijn luchtpijp dichtknijpen, dan nog steeds een verstikking. En als je die ader aan de zijkant van je nek, als je die dichtknijpt, dan is het een verwurging.

 

Eva

Is een van die twee gevaarlijker?

 

Bas

Nee, ze hebben allebei eigenlijk het vergelijkbaar risico.

 

Tess

Oké. Wat zijn die risico’s?

 

Bas

Eh. Dood.

 

Tess

Zo permanente ook gelijk.

 

Bas

Echt knetterdood. Ja, je kan er knetterdood van gaan. Je hebt het risico op kneuzingen…

 

Eva

Kneuzingen?

 

Bas

Ja kneuzingen van je luchtpijp, kneuzingen van je strottenhoofd, kneuzingen van het kraakbeenplaatje wat daarboven ligt.

 

Tess

Maar wat, wat merk je daar nou van als je dat gekneusde hebt?

 

Bas

Slikken doet vet zeer. En je klinkt als Tom Jones.

 

Tess

Oh echt?

 

Eva

Oh!

 

Bas

Ja, ik heb het wel een keer of 8, 9 gehad, denk ik in mijn leven?

 

Tess

Echt waar?

 

Bas

Ja, maar meestal omdat iemand er een trap op had gegeven. Meer dan eh… Oh, misschien belangrijk: ik heb een vechtsport achtergrond, vrij intensief…

 

Eva

Oh ik wou al zeggen, hoe dan!?

 

Tess

*lacht*

 

Bas

*lacht* Ik maak heel vaak fittie op straat.

 

Eva

Nou zo klonk het wel.

 

Bas

Ik heb, ik heb ook een professionele vechtsport carrière achter de rug. Al waar ik bijna…. Ik ben de aller… Nummer één van alle verliezers ben ik geworden uiteindelijk.

 

Tess

Ahh! Nummer één van de verliezers?

 

Bas

Ja, ik heb, ik heb net niet meegedaan met de top. De jongens waren waren te te ruig voor mij.

 

Tess

Net!

 

Bas

Daar verloor ik. Ik had er 25 gewonnen en de laatste drie gevechten heb ik verloren. En dat was allemaal op dat niveau. Toen was het vrij duidelijk dat dat niveau te hoog gegrepen was voor mij.

 

Tess

Oh. Maar dat is wel heel pittig  alsnog dan zeg.

 

Bas

Ohh, super vet.

 

Bas

Supergoed.

 

Tess

En dus er heeft heel vaak iemand tegen je luchtpijp aangetrapt?

 

Bas

Ik ben, ik ben echt heel vaak gewurgd. Het is mma, dat doe je in een achthoekige kooi, weet je wel? En daar mag je dus gewrichtsklemmen, verwurgingen en stoten en slaan en mensen gooien. Dat mag allemaal zeg maar.

 

Tess

Oh, wow.

 

Bas

Dus dan word je regelmatig gewurgd en mensen proberen natuurlijk te slaan op stukjes waarvan ze zeker weten dat je daarna moeilijker functioneert. Luchtpijp is daar bijzonder geschikt voor.

 

Tess

Maar vond je dat ook wel eens lekker? *lacht*

 

Bas

*lacht* Nee, ik was… Nee, het is… Ik snap het. Omdat ik nu natuurlijk met edgeplay bezig ben. En ik vind het ook leuk om mensen te slaan en schoppen. Leuk om mensen te verwurgen. Maar ik heb echt drie jaar lang de tijd nodig gehad om het los te koppelen van elkaar.

 

Tess

Oh.

 

Bas

Het is namelijk, dat hele vechtsport is behoorlijk risk aware consensual niet kinky.

 

Tess

Ja.

 

Bas

Maar je probeert natuurlijk allebei de dominant uithangen in zo’n kooi.

 

Eva

Ja, dat klopt.

 

Tess

Je kan het niet lekker aan overgeven.

 

Bas

*lacht* nee.

 

Tess

Als iemand je dan gaat wurgen, dat je dan denkt van oké, doe maar.

 

Bas

Nou, daar zegt je wat Tess. Maar dat is dus op een gegeven moment wel zo. Ik ging dus echt niet aftikken, dus opgeven, op basis van een wurging. Ik ging ertegen vechten, vechten, vechten. En als je op een gegeven moment merkt ik kom er echt niet uit. Nou, ik ga wel knock out, maak mij maar wakker als het over is, maar ik ga echt niet aftikken.

 

Eva

Maar daar heb ik wel echt meteen een vraag over. Is het gevaarlijk om bij breathplay om knockout te gaan?

 

Bas

Ja, maar alles wat je met breathplay doet is gevaarlijk.

 

Eva

Oké.

 

Bas

Er is wel een tegenhanger van, die is ook waar. Verwurging is dusdanig veilig dat we er een spelletje van gemaakt hebben voor kinderen. Dat noemen we dan judo of brazilian jiu jutsu of worstelen. Daar mag je vanaf je tiende, wedstrijdtechnisch mag je al mensen gaan wurgen. Vanaf je 12e tegenwoordig met judo, maar daar zijn wurgingen gewoon legaal in kindersport. En je leest natuurlijk nooit in de in de krant: judotoernooi in Krabbendijke 16 dode kinderen.

 

Eva

Nee.

 

Bas

Nee, dat gebeurt simpelweg niet. Belangrijkste factor die daarbij komt kijken is het gegeven dat er een scheidsrechter is die je vertelt wanneer je los moet laten op een gegeven moment. En wanneer je dat in een kink scene beleeft, wanneer dat in een kinky setting beleeft,  samen in je relatie, dan moet je natuurlijk zelf de scheidsrechter zijn. En om dat goed te kunnen doen heb je dus een beetje dezelfde kennis nodig als die van de scheidsrechter. Die ziet: nou ja, dit is voldoende. Het moet nu stoppen. De risico’s die je dan loopt zijn echt uitermate gering. Maar dat wil niet zeggen dat een beroerte bijvoorbeeld niet tot de opties behoort als je je aan breathplay waagt.

 

Eva

Ja.

 

Tess

Dat wil niet zeggen dat een slagaderlijke bloeding geen mogelijkheid is bij knifeplay. Dat wil niet zeggen dat  hetniet mogelijk is om je nek te breken als je een touw hangt.

 

Tess

Ja.

 

Bas

Er zitten… Die risico’s die zijn niet weg. Ze zijn alleen super gering, mits je alle info tot je neemt. En weet wat je aan het doen bent.

 

Tess

Ja, ik vind het wel altijd… Ik vind het, zeg maar, out gaan van breathplay… Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ik vind aan de ene kant super fascinerend en denk ik  ik wil het echt proberen. Maar aan de andere kant denk ik nee, vet eng, moet je niet doen! Het voelt zo heel onverstandig, ofzo.

 

Bas

Dat komt omdat je gelijk hebt, denk ik. Ik heb het spel… doe ik het ook niet zo vaak bij mensen. Het is ook niet m’n doel, want als je out bent gegaan, kan je daarna niet nog een keer ofzo. Het is vaak wel heel ,het is eindig. Je moet dan wel stoppen en het duurt vaak weer…. Want wat wat er gebeurt als je out gaat is dat in principe gaat je hersenpan gaat bepaalde dingen uitzetten.

 

Tess

Hmhm..

 

Bas

Een van de dingen die die uitzet is de behoefte om te staan. Je hersenpan is dan druk bezig met overleven op dat moment. Een bijkomend voordeel van het niet meer kunnen staan is dat je omvalt. En als je omvalt, is het makkelijker voor je hart om zuurstof naar je hersenpan toe te pompen. Dus dan gaat in een soort modus waar je energiegebruik het meest efficiënt is om je weer aan de praat te krijgen.

 

Tess

Ja.

 

Bas

Dingen zoals honger en zo heb je ook niet als het aan het out gaan bent. Want die zijn helemaal niet van belang voor je hersenpan. Ongeacht of je honger hebt ja of nee. Wat wel grappig is van out gaan, is dat je hersenpan wel de staat van zijn voor het out gaan overneemt. Omdat je hersenpan denkt dat dat een overlevingsmodus is. Als je er in overleving modus in gaat, kom je er ook zo weer uit. Dat zie je in vechtfilmpjes dat mensen wakker worden, die gaan met scheidsrechter vechten.

 

Tess

Oh, wow!

 

Bas

Maar wat leuk is, als iemand er heel geil in gaat en die gaat out, word je dus  wakker: knetter geil. En dat is geinig.

 

Tess

*lacht*

 

Eva

Maar ik kan me ook voorstellen dat als je heel bang bent. En je gaat out, dan word je dus ook heel bang wakker?

 

Bas

Absoluut. Ja, dan ziet het er ook enger uit, want dan zijn lijven echt aan het trillen enzo.

 

Tess

Ja, vind ik dan best leuk klinken eigenlijk…

 

Eva

Ja? Vind je dat leuk klinken?

 

Tess

Ja!

 

Bas

Kan ik me ook voorstellen, Tess, is je ding he? Ik heb wel, in workshops ging iemand een keer per ongeluk out, en die waren allebei angstig. Zij was aan trillen en hij was doodsbang.

 

Tess

O jezus!

 

Bas

Ja, ik kom op mijn dooie gemakje daar zo EHBO’en, niks aan het handje. Gaat helemaal goed, maar zij waren wel geschrokken. En komen dan tot de conclusie oké dit moeten wij dus niet doen, want wij kunnen dus niet omgaan met dat stukje.

 

Tess

Ja! Wel goed dat ze dat dan in jouw workshop hebben ervaren gelijk.

 

Bas

Nou, daarom wilden ze dat doen, want ze wilden het weten. Ze durfden het niet samen. Ik was superblij dat ze dat geconcludeerd hebben, want dat is een van de beste uitkomsten die ik mogelijkerwijs kan hebbe van mijn workshop, als mensen zeggen: dit is niks voor mij.

 

Tess

Ja ja, maar ik wil het ook nog even hebben over gewoon breathplay, zonder out gaan. Wat er leuk aan? Waarom doe je het?

 

Bas

Nou, er gebeurt van alles. Hormonaal honderd en één dingen. Adrenaline, oxytocine, endorfine. Gewoon een geweldige cocktail van zelfgemaakte drugs die in één keer vrijkomt.

 

Tess

Yay! *lacht*

 

Bas

Ja! Is geweldig! Gewoon, je lichaam is je eigen dealer Het is te gek! En dat voor gratis!

 

Tess

*lacht*

 

Bas

Daarnaast gebeurt er nog iets heel interessant. Dat is namelijk dat je longen als je op een gegeven moment stopt met ofwel verstikking ofwel verwurging. Dan gaan je longen een verhoogde hoeveelheid zuurstof produceren, heel even, en krijg je daarbovenop ook nog een zuurstof high. En die kennen we, mensen die dat gedaan hebben, die dat ervaren hebben, die kennen het allemaal. Dat is het heerlijk zweverig gevoel wat je ervaart. Dus naast alle drugs die je al aan het maken bent, krijg je ook nog eens lekker een zuurstof hight erbij. Daarom vinden mensen het te gek, want dat voelt, als je dat in ontspanning kan doen, super chill.

 

Eva

Maar dat, dan… ik heb een vraag. Ik heb dat dus, als je, eh, zeg maar bezig bent met bijvoorbeeld je keel dichtknijpen enzo. En je gaat net op het randje zitten, dat je denkt: nu moet ik echt ademen. Als iemand dan loslaat, dan voel ik me ook heel zweverig. Bedoel je dat?

 

Bas

Sterker nog, dat is het punt waarop de meeste mensen out gaan, het loslaten. Dat komt omdat mensen het te snel doen en je bloeddruk gaat omhoog. Dat voel je ook als je verwurgt wordt, dan voel je zo dat je hoofd een beetje zo… De mensen die dat ervaren hebben.

 

Eva

Ja.

 

Bas

Loslaten betekent die verhoogde bloeddruk, gaat nog sneller zuurstof in je hersenpan doen, en dan doet je hersenpan even: wow, teveel! *grinnikt*. En dat ‘wow teveel’ daar gaan veel mensen nog wel op out. Dus meer nog van het loslaten dan van vasthouden.

 

Eva

Oh wist ik helemaal niet. Jij, Tess?

 

Tess

Nee, ik leer allemaal weer nieuwe dingen hier.

 

Bas

Hee, vind ik fijn!

 

Eva

Ik ook!

 

Tess

Ja, ik, ik vind het zelf als ik breathplay doe met iemand, of, nou ja, iemand met mij dan eigenlijk. Wat ik daar heel fijn aan vind, is dat die ander gewoon, ja, dat voelt echt als een soort totale controle ofzo. Want als je zelf niet eens meer kan bepalen of je ademt of niet, terwijl dat toch wel best wel van levensbelang is… Dat vind ik zo intens voelen en dat is voor mij dan wel een beetje de kick daar aan denk ik. En jij Eva? Wat vind jij leuk aan breathplay?

 

Eva

Nou, ik vind dat gevoel van als het wordt losgelaten, dat vind ik echt het het allerlekkerste wat er is. Omdat ik dan mezelf heel zweverig voel. En, het is, iemand heeft  zoveel controle over je. Zo van, zeg maar, ik bepaal zelfs of je ademt, ja of nee, en dat vind ik echt heel tof. Zeg maar, je hebt nul komma nul controle meer. Dat gevoel vind ik heel, vind ik heel lekker. En ik word er ook echt intens bang van. Want ik, ik wil echt niet, zeg maar mijn grens is echt out gaan. Dat wil ik echt niet. Dat ik zo eng is. Ik denk alleen oh nee, ik moet nu echt ademen. Dus er is ook lichte paniek, zeg maar. En dat vind toch leuk.

 

Tess

*lacht*

 

Bas

Het gave, Eva, dat je eigenlijk hetzelfde zegt als bij het mes, maar hier kost het minder moeite.

 

Eva

Ja, maar ik snap niet waarom.

 

Bas

Omdat zeggen dat je wapens sexy vindt, gewoon een beetje net voorbij het taboe is, denk ik.

 

Eva

Ja, misschien is dat. Het is zo extreem om te zeggen: Hoi, ik vind het lekker om een mes op mijn keel te krijgen.

 

Bas

*lacht* Ja, dat is wel stap 2, hè? *lacht*

 

Eva

Dat is best wel heftig om te zeggen.

 

Tess

Ik praat echt teveel over deze dingen, want ik herken dat helemaal niet. *lacht*

 

Eva

Maar dat is ook goed. *lacht*

 

Bas

Bij mij is dat ook defect, Tess. *lacht*

 

Tess

Ja, ik denk alleen: vet leuk toch! Zeg het tegen zoveel mogelijk mensen, heb meer kans dat je het kan gaan doen.

 

Bas

*lacht*

 

Tess

Lekker praktisch. Ja sorry. *lacht* Maar Bas, wat vind jij leuk aan breathplay? Jij doet dat denk ik meestal vanaf de andere kant? Dat jij dan iemand de adem beneemt.

 

Bas

Ja toch wel redelijk 100 procent van de tijd. *lacht* En ja, eigenlijk het tegenovergestelde van hoe Eva het zegt. Het is echt een machtige positie. En wat ik zo lekker vind, is dat je, dat hele lijf reageert er op. Op alles. Bepaalde spieren die gaan aan, andere spieren die gaan uit. Er gebeurt van alles in het hoofd. Ik vind het schitterend te zien. Fascinerend echt. Het is net National Geographic Plus.

 

Tess

*lacht*

 

Bas

Ik vind het geweldig om te doen. En ook de overgave die iemand je cadeau doet door dat toe te staan, is wel, ja vind ik echt een mooi cadeautje. Ik vind het heel veel dat je weggeeft op dat moment.

 

Tess

Ja,  want het is nog wat vertrouwen ook, hè?

 

Bas

Zo ja, dat vind ik heel tof als iemand dat aan mij wil geven. Dat eh, dankbaar altijd voor.

 

Tess

Ja.  En heb je ook misschien een mooie, toffe enge breathplay ervaring die je wilt delen?

 

Bas

Mag ik er twee?

 

Tess

Ja, jij wel!

 

Bas

Oh, te gek. De eerste keer dat ik het met eh, met mijn vrouw, mijn toekomstige vrouw, we zijn verloofd trouwens!

 

Tess

Ahw!

 

Eva

Yay!

 

Bas

Met mijn toekomstige vrouw, de eerste keer dat ik toen breathplay gedaan heb. Dat was een beetje een aparte situatie, want die situatie was ik niet dominant. En dat was op een FemDom feestje, alwaar ik ook de workshop had gegeven. Daar was het niet toegestaan dat mannen dominante dingen gingen doen. Toen zaten we met z’n tweeën in een kamertje. Toen vroeg ze zo heel stiekem: zou je mij niet even gauw een keertje kunnen wurgen als niemand kijkt?

 

Tess

*lacht*

 

Bas

Dus ik kan daar vrij dienstbaar en relaxt opgesteld. Die workshop gegeven. En toen zat ik stiekem nog m’n toekomstige vrouw te wurgen in een apart kamertje. Dat zal ik nooit meer vergeten. Dat was ook heel sexy en intiem was dat ook.

 

Eva

Heel tof!

 

Tess

Ja, leuk!

 

Bas

Ja.  Was te gek. En die tweede was, dat heeft dus minder met kink te maken, maar dat was in een gevecht. Toen was ik, moest ik vechten in Athene met een Griek. Die jongen was in mijn gewichtsklasse, maar een halve meter korter en die zag eruit als een soort van dobbelsteen, die jongen.

 

Tess

*lacht* Oh wow!

 

Bas

En die was dus kort, gedrongen en echt een geweldige worstelaar. Mijn hele tactiek was altijd: ik ga iemand op zijn been schoppen totdat hij moeilijk loopt en kruip ik naar zijn rug en dan ga ik hem wurgen. Uiteindelijk zie ik dus dat hij moeilijk gaat lopen, want ik had veel meer bereik, ik was een stuk langer, en kon ik dus naar zijn rug toe kruipen. Ik leg mijn arm om zijn nek om te gaan wurgen en het enige wat ik hoor is: hehehehe! Ik denk dat het niet goed.

 

Eva

Oh!

 

Bas

Dus die man had gewoon geen nek. Dus ik…

 

Tess

Wat? *lacht*

 

Bas

*lacht* Er viel helemaal niets te wurgen. Dus daarna smeet ‘ie me heel de ring door. *lacht* Ja. En uiteindelijk wel gewonnen. Maar ik moest even naar het ziekenhuis, want ik had een en ’t ander gebroken.

 

Eva

Oh…

 

Bas

Hoort erbij, het is een prachtig spelletje. Het is consensual. Risk aware consensual knokken.

 

Tess

Ja, je wist waar je aan begon.

 

Tess

Ja, de volgende dag kwam ‘ie met een bossie tulpen, kwam ‘ie me opzoeken in het militair ziekenhuis in Athene. En toen kwam ‘ie dus vertellen: niemand heeft mij ooit kunnen wurgen. En ik zeg: dat snap, je hebt ook helemaal geen nek.

 

Tess

*lacht*

 

Bas

Toen zijn we daarna nog twee maanden bezig geweest om te kijken of we dat niet toch voor elkaar konden krijgen, ook bij hem. Maar dat is de enige mens die ooit tegen ben gekomen, waar ik het niet voor elkaar heb gekregen.

 

Eva

Wow!

 

Bas

Dus, fysiologisch verschilt er een hoop in de mens en is breathplay bij elke persoon ook weer anders.

 

Tess

Ja, wow, dat is wel echt een goed verhaal.

 

Bas

Ik ben, *lacht* ik heb er gemengde gevoelens over.

 

Eva

*lacht* Dat snap ik, Bas, dat is oké.

 

Tess

Nou Eva, kan jij  die overtreffen dan?

 

Eva

Nee, ik heb dat helemaal nog niet zo heel vaak gedaan. Ik ben echt een groentje nog. Wat dit betreft hoor. Maar wat, wat wel misschien leuk is om te vertellen, want je kan op verschillende manieren breathplay doen. En wat ik als laatst heb ervaren is een gasmasker. En dat had ik nog nooit ervaren en dat vind ik heel eng. Ik vind dingen over mijn hoofd, vind ik heel eng. En wij gingen dat,  ik en mijn meester gingen dat doen en ik ben opzich vrij rustig als er mijn hand voor mijn mond of mijn neus komt of mijn keel wordt geknepen. Want ik vind dat, nou, best wel lekker. Maar een hand op een gasmasker waardoor ik, zeg maar, niet meer kon inademen. Dus nog wel uit, maar niet inademen. Dat, ik raakte binnen 2 seconden volledig in paniek.

 

Tess

Ahw!

 

Eva

Echt. Ik dacht echt, nah, ik ga, ik ga gewoon, gewoon dood. Dat dacht ik heel even.

 

Bas

Zo sexy.

 

Tess

*lacht* Is dit je leukste ervaring of je ergste?

 

Eva

Ja! Want ik vind het, daar twijfel ik nog over! Ik vond het wel heel tof ofzo. Maar ik, k had niet gedacht dat ik zo zou reageren. Maar ik, ik heb er alles aan gedaan om dat masker van mijn hoofd te krijgen. En dat was heel kut, want ik had een dwangbuis om, dus ik kon niet zoveel, maar ik…

 

Eva

Kansloos.

 

Bas

Het klinkt echt als een topdag dit.

 

Tess

*lacht*

 

Eva

Ja! Maar ik lag.. en uiteindelijk lukte het me wel. Omdat ik met heel mijn lichaam in de strijd heb gegooid. En op de een of andere manier verschoof het masker een beetje en kwam er toch een beetje lucht uit. En toen dacht ik Oh my god! Eindelijk.

 

Tess

Ja, ik herken dat gevoel wel. Want dat is met een gasmasker, omdat dat voor je gezicht zit. Het raakt je gezicht niet aan, dus dan kan je nog wel uitademen, maar dan eh, niet in ademen. Dat is echt heel raar.

 

Eva

Nee! Het trekt dan zeg maar vacuum op je hoofd als je wil inademen en dat gaat niet. Als een hand voor je mond, dan kan je daar nog wel soms een heel klein beetje lucht uit persen. Denk ik, ofzo? Ja, maar dat gaat gewoon niet met een gasmasker. En het was super eng en super gaaf. En ja, ik weet niet. Ik weet niet of de volgende keer weer zo zou reageren. Denk het wel.

 

Tess

*lacht* Ja, gewoon doen.

 

Bas

Het is leuk, want als je een verwurging doet of een hand op een mond, dan weet je precies het gevaar te lokaliseren. Dat is namelijk die arm of hand die dat stopt. En met een gasmasker ligt het probleem ergens anders.

 

Eva

Ja.

 

Bas

Dan kan je dus niet direct dat probleem verhelpen omdat je niet kan waarnemen waar dat issue zit. Dus dat is een heel ander gevoel. En je hebt zelf nog minder het gevoel van controle op het moment dat dat zo is, natuurlijk. Datzelfde geldt overigens voor onder water zitten.

 

Tess

Oh! Ja!

 

Bas

Dan is ook het probleem namelijk niet per se dat water. Maar hoe kom je daar weer uit? Gasmaskers, met je hoofd onder water geduwd worden, begraven worden met een slang in je mond en iemand zet even z’n duimpje er in.

 

Tess

Ohh! *lacht*

 

Bas

*grinnikt*Allemaal fijne manieren van breathplay, waar je dus niet direct je probleem vast kan stellen. Dat vind je hersenpan niet fijn. Dan komt heel je lichaam in opstand.

 

Tess

Ja, mijn aller tofste breathplay ervaring was dus onderwater,  en ik had altijd heel erg een angst om onder water geduwd te worden…

 

Eva

Dit is echt zo’n tof verhaal.

 

Tess

*lacht* Als ik met mensen in een zwembad ging zwemmen, dan ging ze altijd eerst een beetje bedreigen. Dat ik wel zeker, dat ik zeker wist van nou, die gaan mij echt niet meer onder water duwen. Gewoon een beetje bluffen, weet je wel. En dat werkte altijd. En toen had ik een dominant en, nou de eerste keer ging ik met hem, op een BDSM feestje, in het zwembad. Dus ik dacht oh, ik moet hem even bedreigen. Toen dacht ik mwah, misschien moet ik dat niet doen,  bij mij dominant. Dus toen gingen wij samen in het zwembad. En nou ja, het duurde niet zo heel lang voordat hij mij onder water duwde. En ook, eh, ja, best wel lang. En eh, ja, waar ik normaal daar dus heel erg van in paniek raak, voelde het op dat moment echt, ja, ik zou bijna zeggen vredig. Ik voelde me echt helemaal super zen onder water, terwijl ik dus niet terug zelf naar boven kon. En ik had ook helemaal niet de behoefte van ik moet ademen ofzo. Ik dacht echt van nou, dit is goed. Laat mij hier maar, wat er ook gebeurt, I don’t care. En ik was gewoon helemaal..eh…

 

Eva

Relaxed?

 

Tess

Ja, vredig.

 

Bas

Wauw.

 

Tess

Ja, best wel raar toch?

 

Bas

Nee, ja, raar..

 

Eva

Ik vind het niet raar. Ik.. ja..

 

Bas

In het licht van het gesprek wat we hier vandaag hebben, vind ik het meevallen qua raarheid.

 

Eva

*lacht* True.

 

Tess

Maar je denkt toch, je wil overleven, dus je wil altijd ademen. Toch? En dat je dan op zo’n moment denkt van, nou joh, ik vind het helemaal prima. Dat vind ik best, dat vind ik raar.

 

Bas

Je wil pas overleven op een moment dat er twijfel ontstaat of je het gaat overleven. Als je vertrouwensniveau zo hoog is dat je zeker weet dat het goed gaat komen, dan heb je ook heel wat overlevingsding niet.

 

Tess

Ja, misschien. Zo had ik er nog helemaal niet over nagedacht.

 

Bas

Is wel heel mooi Tess.

 

Tess

Ja, het was echt heerlijk. Was echt, eh..

 

Eva

Ik vind het zo’n mooi verhaal. Ik heb het al heel vaak gehoord, maar het is gewoon. Het blijft heel mooi.

 

Tess

Ik blijf het vertellen! *lacht*

 

Bas

Ik hoor het voor het eerst. Ik vind het ook een mooi verhaal, ja.

 

Tess

Ja, nee, maar het was echt een hele fijne ervaring. En voor mezelf vond ik het ook fijn om een keer mee te maken dat, dat ik ook wel onder water kon zijn, zonder dat ik het heel eng vond.

 

Eva

Ja, tof. Hee. Iets heel anders. Mentale edgeplay bestaat dat?

 

Bas

Ja.

 

Eva

Kun je daar wat over vertellen?

 

Bas

Ja. *lacht* Op het moment, en dit is, dit is. Dit raad ik niet aan. Er is ook geen les. Er is ook geen….Het is zo één op één dit. Wat mij betreft. Ik heb er geen verstand van. Ik ga uitleggen waarom. Op het moment dat je mentaal edgeplayt, dan pak je dus iemand echt op zijn op zijn zwaktes. Dus als iemand bijvoorbeeld heel erg zelfbewust is over hoe zijn lichaam eruitziet en je gaat iemand lelijk noemen. Dan pak je hem echt op iets wat, wat in het echte leven echt raakt. En ik denk dat edgeplay is: iets in spel doen, op mentaal vlak, waar je, wat je in je echte leven al een probleem vindt?

 

Tess

Ja.

 

Bas

En het is super heftig. Ik vind dat eigenlijk heftiger dan iemand snijden met een mes ofzo. Als iemand ergens mee zit…

 

Eva

Maar is dat dan vergelijkbaar met een vernedering spel, of vind je dat heftiger?

 

Bas

Ik vind, een vernedering spel, je kan mensen vernederen, maar dat hoeft niet persé op basis te zijn van hun zwaktes.

 

Eva

Nee, oké, dat is dus het verschil.

 

Bas

Dingen waar ze in het dagelijks leven mee zitten. Als je natuurlijk bij een meisje dat heel comfortabel met zichzelf is, een varkens neusje op zet, kan ze zich best vernederd voelen. Alleen misschien zit ze wel heel lekker in d’r vel,  de rest van haar leven, neemt ze het niet mee dat spel uit.

 

Eva

Nee.

 

Bas

Maar als iemand heel erg zit met jaloezie en je gaat expres heel intiem doen met iemand anders…. Of iemand zit heel erg met zijn eigen lichaam. Of iemand vindt zichzelf heel dikkerer en je zet er dan een varkensneusje op en je noemt het ook een varken. Dat kan echt heel heftig raken bij iemand en die kunnen dat meenemen na het spel. Dus het heeft geen, het heeft geen einde dan, want het is eigenlijk hun zelfbeeld of hun eigenwaarde die daaraan vast hangt, aan wat je doet. En ik denk dat je dat alleen kan, als je daar als je al lang samen bent, als je als je weet, dit gaan we doen, maar daarna is die ander niet ineens weg ofzo.

 

Tess

Hmhm.

 

Bas

Nee, heel goed samen. Dat je een veilige basis moet hebben. Wil je dat, wil je dat kunnen doen. Want mentaal is zo moeilijk, want je weet niet zo…Als je iemand snijdt, dan zit daar het probleem en doe je daar de pleister op. Maar mentaal is dat allemaal superlastig, natuurlijk, er is helemaal geen pleister om te plakken.

 

Tess

Je weet niet hoe iemand eruit komt, zeg maar, hoe die persoon zich dan voelt. En of die dan misschien niet denkt: jezus Bas, wat ben jij een eikel,  dat jij mij daar op pakt, ofzo. Op een niet fijne manier dan.

 

Bas

Nee. Ik vind het. Ik vind het echt heerlijk om te doen. Want ik hou heel erg van die echtheid en wat ik zei ook, ook met messen weet je wel. Vooral de emotie die erna komt vind ik eigenlijk het lekkerst, dus ik vind dit heerlijk om te doen. Maar. Ja. Met echt hele goeie gesprekken.  En als ik het gevoel heb, van iemand is communicatief niet 100 procent vaardig, of die weet niet honderd procent te communiceren, begin ik er ook echt niet aan. Ik vind dat levenslink.

 

Tess

Ja, nee, ik snap wel, ik snap je wel. Ik vind het ook leuk. Ja, kom ik weer hoor: ik vind het ook leuk.

 

Bas

*lacht*

 

Tess

Ik ben echt heel erg into vernedering spel. Dat is denk ik wat ik het leukste vind, van alle BDSM dingen wat je kan doen. En ehm, voor, voor mij is het juist ook zo dat, dat het beter werkt als het iets is waarvan ik op z’n minst wel een beetje denk van: Ohh ja, dat is eigenlijk wel een beetje zo ja… Als je gewoon ja, als je mij gaat vernederen met iets waarvan ik denk van ja, maar dat is gewoon helemaal niet zo. Dan komt het ook niet zo aan en dan blijft het heel oppervlakkig, terwijl ik het juist fijn vind als het heel diep gaat. Als het niet meer een spelletje lijkt. Als ik niet meer zeker weet van joh, is dit een spel of is dit echt.. Of  eigenlijk ook het punt dat ik niet eens meer bedenk van joh, dit is een spel. Dat het gewoon allemaal zo echt voelt. Dat is wanneer ik het, het..Ja, het leukst klinkt echt heel niet passend eigenlijk. Op dat moment vind ik het helemaal niet leuk. Maar dat is wat ik het liefste wil. En ja, dan zit je denk ik wel al snel op dingen waarvan je dus, eh, ja, wat dus je zwaktes zijn.

 

Bas

Dat snap ik, maar dan wil je vervolgens, aanname van mijn kant, maar dat wil je vervolgens niet dat het daarvoor en daarna ook zo voelt.

 

Tess

Nee, maar ja, ik denk dat je dat… Ik kan dat alleen maar doen met iemand waarvan ik dan daarna weet van ooh, maar deze persoon vind ik me wel leuk en lief. En ehm….

 

Bas

Ja, precies..

 

Tess

Zelfs al denk ik, ja misschien zelfs vind ‘ie dat wel echt, wat ‘ie zei. Dat is niet zo heel erg relevant ofzo meer dan, daarna. Omdat ik weet van deze persoon vind mij oké. Ook al zou dat waar zijn, dan nog vind deze persoon mij oké.

 

Bas

Ja.

 

Tess

Dat ik zo’n band heb met iemand. Ja dus ja. Ik hoor soms ook van mensen dat ze dan achteraf heel graag willen horen dat die persoon zegt van joh, ik zei dat, maar eigenlijk vind ik het tegenovergestelde. Dat, dat hoeft van mij niet.

 

Eva

Dat heb ik wel.

 

Tess

Ja, dat heb ik helemaal niet.

 

Eva

Ik heb… Ik vind het echt prima als, nou ja, echt prima. Dat is ook weer een groot woord. Als ik in een spel… Ik vind vernederingsspellen ook heel leuk. Dus ik vind het wel leuk als dat gebeurt, maar ik vind het ook belangrijk om, datiemand dan daarna nog even zegt dat het niet zo is. Omdat ik kan heel lang twijfelen. Van was het nou echt of was het nep? Dus dan vind ik het heel fijn als iemand dan zegt dat het niet zo is. Maar dat kan, dat moet je niet doen als je me nog maar één keer gezien hebt.

 

Bas

Nee, eerst leren kennen.

 

Eva

Dat zou ik niet doen. Want dan, dan ben ik ook niet zo lief denk ik.

 

Tess

Nee, maar ik denk dat dat net als met andere vormen van edgeplay… Ik zou ook niet zomaar een mes op m’n keel laten zetten door iemand waarvan ik denk van ja, ik weet niet of ik jou wel honderd procent vertrouw.

 

Eva

Nou, dat, ja!

 

Tess

Dan zou ik dat ook niet doen. En dat is met dit ook. Je moet iemand wel echt vertrouwen, anders kan je dat niet doen.

 

Eva

Nee, zeker.

 

Tess

Hee, als afsluiting, want daar is het al tijd voor. Heeft er nog iemand een hele leuke, spannende, spectaculaire enge edgeplayervaring waarvan je zegt: maar die wil ik echt nog eventjes delen.

 

Eva

Ik ben echt een groentje nog, wat dit betreft, dus dat laat ik aan jullie over.

 

Bas

Jeetje…

 

Tess

Zal ik er ondertussen een vertellen?

 

Bas

Ja, doe dat, dan ga ik nog even stotteren ja.

 

Tess

Ja net vertelde ik dus over dat, in dat zwembad, wat echt helemaal super zen was en zo. Een andere keer had ik ook een soort edgeplay ervaring, ook met water, maar dat ging juist weer heel anders. Dat was op een feestje ook weer. En ehm daar stond, ja op de feestjes waar ik kom… Daar stond zo’n hele grote bak met water, waar je beton normaal in zou mengen ofzo. Zo’n…Van de bouwmarkt. En die stond vol met water. Die stond gewoon, ja daar op dat feestje. En ik was op een gegeven moment naar toilet gegaan en ik kwam uit het toilet. En toen werd ik ineens gegrepen en meegesleurd naar die bak. En daar was dan de dominant die ik toen had. En nog een ander iemand. En ja, die zetten me eigenlijk op mijn knieën zo naast die bak. En die duwden mijn ja, mijn gezicht dus onder water. En ik was, ja ik… Ik had helemaal natuurlijk niet door wat er allemaal gebeurde, dus ik was helemaal in een soort paniek modus. Dus ik had echt, ja normaal kan je wel eventjes je adem inhouden, maar dat gevoel had ik helemaal niet. Dus ik had echt na twee seconden ofzo al het idee van oh mijn God, ik, ik krijg geen lucht, ik stik, ik ga dood. En toen haalden ze me weer omhoog, zodat ik dus even weer kon ademhalen. Maar ik was dus zo paniekerig dat…. Ja, misschien was ik wel hyperventileren ofzo, denk ik achteraf, omdat ik helemaal niet het gevoel had dat ik echt lucht kreeg terwijl ik aan het ademen was. En toen duwden ze me  weer onder water en dat ging een paar keer achter elkaar zo door en zij dachten van nou, we gegeven haar elke keer genoeg tijd om adem te halen. Maar ja, die lucht kwam helemaal niet. Dus dat was voor mij echt ja, helemaal niet relaxt. En op een gegeven moment kon ik gelukkig uitroepen van nee nee stop! Omdat ik gewoon echt het idee had van ja, ik kom wel boven water, maar ik bleef maar echt zo heel diep in ademen, terwijl voor mijn gevoel kwam er helemaal niks. Dus dat was juist weer echt een hele, ja, ik weet niet of het per se hele slechte ervaring was, maar wel super heftig en heel angstig. En dat vond ik niet niet echt leuk, zeg maar.

 

Eva

Nee, kan ik me voorstellen.

 

Tess

Dat vond ik wel grappig, dat je dan allebei met water, maar dat je dan zo, het gevoel echt zo tegenovergesteld gewoon was.

 

Bas

Ja, heftig. Lekker.

 

Tess

Ja, ja. *lacht* Ik bedoel, op dat moment vond ik het echt niet leuk, maar achteraf als ik er aan terug denk, dan denk ik toch wel hmmm…. Ja, soms achteraf kan het soms anders voelen.

 

Eva

Snap ik. En jij, Bas. Heb je al iets bedacht?

 

Bas

Ja, ik echt, ik… Ik ben ook maar een man van vlees en bloed en ik heb net mijn top 10 doorgelopen. En nou ben ik een beetje opgewonden van mezelf. Ging helemaal mis.

 

Tess

*lacht* Heb je even tijd nodig voor jezelf?

 

Bas

Ja,  ik heb het twee minuten nodig. *lacht*

 

Tess

*lacht*

 

Bas

In deze staat van zijn misschien 90 seconden en dan kan ik er weer tegen aan. Nee, ik denk, ik denk… Ja er zitten er wel een paar bij die ik echt heel vet vond. Maar ik denk dat een van de mooiste was een meisje die echt overtuigd was dat ik haar ging, ik ging haar vermoorden, ze wist het zeker. Ze wist zeker dit is het.

 

Tess

Ahw!

 

Bas

En ze kwam al binnen en het was echt liefdeloos en koud. En ik had haar op een plaat hout gesmeten en daar had ik vastgezet met een schroefmachine. En met banden zat ze dus vast geboord aan de grond. En en, zet ik, ik kan… Ik kan ook nergens meer naartoe. Ik kan niks meer zeggen, ik kan niets meer doen. En toen klapte ik mijn mes open. En het was gewoon klaar.

 

Tess

Ahhh!

 

Eva

Wat heftig.

 

Bas

Het was gewoon, het was genoeg. Ja en een half uur later zat ze echt gierend van het lachen op de bank te genieten van wat haar overkomen was.

 

Tess

Oh echt? *lacht*

 

Bas

Ik vond het schitterend! En Jesus Christus. Mafkees! Ze liep echt te schelden tegen mij. Lachen! En de volgende dag: wanneer weer, wanneer weer? *lacht*Maar dit was puur. Dat was pure, pure angst. Honderd procent zekerheid ik ga dood, dit is het.

 

Tess

Ja, voor een niet Kinkster klinkt dit echt heel raar. Maar ik denk: oh zo lekker als je zo bang bent.

 

Bas

Ja, maar dat is ook echt…. Het werkte voor haar geweldig. En dat was echt, ja dat, schitterend.

 

Tess

Ja ik me zo voorstellen. Ik denk altijd maar van nou ja, vanilla’s  weet je, die kijken naar horrorfilms en die gaan naar de Walibi fright night en in achtbanen  en zo

 

Bas

Zelfde! Ja! *lacht*

 

Tess

Ja, die willen ook eng. Nou ja, maar wij doen gewoon dingen met met messen en denken dat we doodgaan. En zo. Ja, bijna hetzelfde.

 

Bas

Misschien wel, het voelt in ieder geval wel als een achtbaanritje. Ik weet niet hoe het met jullie zit?

 

Tess

Nou, ja, maar dan geil! Ik ga nooit in de achtbaan, heb ik gewoon niet meer nodig. Vind ik helemaal niet leuk.

 

Bas

Ik weet niet. Ik ga het nu wel een keer proberen om opgewonden een achtbaan in te klimmen. Kijken of we een beetje dat gevoel kunnen simuleren.

 

Eva

*lacht*

 

Tess

*lacht* Nou, ik ben heel benieuwd hoe dat je vergaat.

 

Bas

Kom ik op terug *lacht*

 

Tess

Maar voor nu wil ik je bedanken. Echt super tof dat je met ons hierover wilde praten en jouw kennis wilde delen. Dus ja, ik vond het heel leuk.

 

Eva

Ik ook, echt super interessant.

 

Tess

We zijn allemaal een beetje opgewonden, nu, geloof ik. *lacht*

 

Bas

*Lacht* het is lekker warm.

 

Tess

Ehm, nou, als je het ook leuk vond, laat het ons even weten. Je kan op onze website meetthekinksters.nl, of onze Instagram ook meet the kinksters, kan je altijd reageren op een berichtje achterlaten vinden we superleuk. Ehm, nou en dan zijn we er volgende maand weer. Dankjewel! Doeg!

 

intro

It, it it was… unbelievably painful.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
0
We vinden het leuk om wat van je horen. Laat een reactie achter!x

Pin It on Pinterest

Share This